Kol Palmer (©Reuters)
Kol Palmer (©Reuters)

Ne ide da je ubedljivo najbolji, a zarađuje 'siću': Čelsi spremio luksuzni ugovor Kolu Palmeru

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.04.24. | 18:36

Nema dileme da je zaslužio povišicu

Mnogo toga ne valja u funkcionisanju Čelsija otkako je komandu preuzeo Tod Boli, ali jedno mora da se prizna – kupovina Kola Palmera je daleko najbolji posao u šopingholičarskima izletima tokom kojih je potrošeno više od milijardu evra.

Palmer je klasa za sebe u sadašnoj postavi Čelsija što redovno potvrđuje na delu. U svojoj debitantskoj sezoni već je nakarikao 18 golova i 12 asistencija, a postao je jedan od tek petorice Čelsijevih fudbalera koji su u svojoj prvoj godini učestvovali u bar 20 ligaških golova. Pored njega to su učinili još Džimi Flojd Haselbajnk, Eden Azar, Dijego Kosta i Sesk Fabregas.

Izabrane vesti

Iz tog razloga uopšte ne iznenađuje što su u Čelsiju Palmeru spremili novi ugovor uz 'drastično' uvećanje plate, kako najavljuje britanski Telegraf. Jednostavno, ne ide da bude ubedljivo najbolji u timu, a da zarađuje 'siću', odnosno da je u donjem domu na platnom spisku.

Palmerov ugovor na Stamford Bridžu težak je oko 4.500.000 evra, odnosno oko 90.000 evra sedmično. Nisu svakako odgovorni u klubu mogli da znaju da će Palmerov učinak biti ovako dobar u svojoj prvoj ozbiljnoj sezoni u karijeri, ali shvataju da ne samo što je pun pogodak kada je doveden iz Mančester Sitija za blizu 50.000.000 evra, već i da zbog svojih igara privlači pažnju klubova koji u rezultatskom smislu mogu da mu ponude mnogo više od tavorenja na sredini tabele.

Telegraf navodi da klub još nije razgovarao sa Palmerovim agentima, ali je u planu da se to učini u najskorije vreme. Teoretski, Čelsi nema nijedan razlog da žuri jer je Tod Boli iz SAD u evropski fudbal doveo američki sistem rada pa tako engleski ofanzivac ima važeći ugovor do juna 2030. godine, uz opciju produžetka na još jednu sezonu. Ali, shvataju na Bridžu da moraju da reaguju uskoro, kako Palmer zbog eventualnog nezadovoljstva ne bi tražio da ode.

Njegove igre daleko su bolje od plate koju zarađuje. Poređenja radi, Vesli Fofana koji je redovno povređen zarađuje gotovo tri puta više odnosno preko 12.000.000 evra godišnje, koliko imaju još i Ben Čilvel, Kristofer Enkunku, nešto manje dobijaju Enco Fernandez, Mark Kukurelja, Mojzes Kaisedo, dok i Malangu Saru takođe na račun leže mnogo više novca nego Palmeru. Daleko najveća primanja imaju Ris Džejms sa 15.000.000 - navodno stavljen u izlog za prodaju - i Rahim Sterling sa gotovo 20.000.000 evra godišnje!

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------

Zato njegova zarada mora da se niveliše sa ostalim. Osim toga, Kol Palmer je navodno prvi kandidat za priznanje namenjeno najboljem mladom igraču Premijer lige, a trenutno je jedina ili bar jedna od retkih svetlih tačaka u redovima posrnulog velikana...


tagovi

Kol PalmerČelsiLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara