Markos Alonso (©Reuters)
Markos Alonso (©Reuters)

Ne mogu da kupuju, ali mogu da produžavaju: Barsa i Markos Alonso pred novim dogovorom

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.11.22. | 11:23

Iskusni defanzivac i sledeće sezone na Kamp Nou

Pričao je predsednik Barselone Đoan Laporta nedavno da Katalonci zbog pravila o finansijskom fer-pleju La Lige neće moći da dovode nove igrače u klub tokom zime, odnosno ne mogu da ih registruju, ali to ne znači da neće biti posla za administraciju na Kamp Nou.

Mundo Deportivo piše da je Barselona već dogovorila produžetak saradnje sa Markosom Alonsom na još godinu dana, uz opciono i treću zajedničku sezonu, što je od starta bila želja iskusnog defanzivca.

Izabrane vesti

Alonso je prošlog septembra stigao iz Čelsija i tada je potpisan jednogodišnji ugovor, ali katalonski list piše da su istovremeno bili dogovoreni svi ekonomski detalji nastavka saradnje, koja bi ove zime trebalo da bude ozvaničena s obzirom na to da je igraču koji je već deo kluba. Dakle, dileme nema da ćemo levog beka, po potrebi štopera, gledati i sledeće sezone u dresu Barselone, mada se navodi da je ostalo usaglasiti detalje oko toga da li će novi ugovor ponovo potpisan na godinu dana ili odmah dve.

U tekućoj sezni nekadašnji đak Real Madrida, koji 28. decembra puni 32 godine, upisao je 12 nastupa i dao jedan gol.

I predstojeći prelazni rok Katalonci će iskoristiti da što više olakšaju svoj budžet kako bi otvorili prosto za ukidanje suspenzije na transfere, odnosno obezbedili potrebna sredstva za plate igračima. Ponovo će se truditi da prodaju neke od igrača koji bi u slučaju bolje finansijske situacije sigurno imali i bolji status. Tokom leta veliki napori ulagani su u prodaju Frenkija de Jonga, međutim, Holanđanin je bio uporan u nameri da ostane i u međuvremenu se nametnuo Ćaviju odličnim igrama. Sada je prvi na transfer listi njegov saigrač i iz reprezentacije, Memfis Depaj, koji je prethodnih nedelja imao problem sa povredom, zbog čega je i pitanje da li će spreman dočekati početak Svetskog prvenstva.

Razmišljaju u Barseloni i o pripremama, te je u planu bila prijateljska utakmica sa Arsenalom u Londonu, ali je po pisanju Mundo Deportiva ta opcija otpala, a nova je Juventus. Ipak, osim da je uspostavljen kontakt nema detaljnijih informacija.


tagovi

BarselonaMarkos Alonso

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara