(Reuters)
(Reuters)

Ne moraš da budeš bolji, ali moraš da koristiš šanse: Herman Kano pokazao Valensiji gde greši

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.10.23. | 04:51

Fluminense preokretom u Porto Alegreu eliminisao Internasional – 2:1

Svi popadaše na kolena. Internasionalovi fudbaleru od tuge, Fluminenseovi od radosti. Da utakmica traje 80 minuta bilo bi obrnuto, ovako tim iz Rio de Žaneira slavi plasman u finale Kopa Libertadores!

Slavi i Hermana Kana, pošto mu je proboj na završni stepenik do trofeja omogućio upravo Argentinac. Skoro nigde ga nije bilo, da bi u završnici susreta u Porto Alegreu iznikao iz trave krcatog stadiona Beira Rio i sa dva poteza prelomio revanš 2:1. Najpre je asistirao rezervisti Kenediju da bi ovaj uz pomoć ne baš spretnog defanzivca Renea bio zaveden kao strelac, a onda završio kontru, iako se prethodno nije baš često pojavljivao u kaznenom prostoru rivala.

Izabrane vesti

Kontakti s loptom Hermana Kana bili su magični u 81. i 87. minutu iz perspektive velikana sa Marakane, koji se tako plasirao u drugo finale Kopa Libertadores u istoroji i biće u prilici da uradi ono što nije 2008. kad ga je penalima rastužio LDU Kito.

Vrlo lako je moglo da se desi da se za najvredniji klupski pehar na južnoameričkom kontinentu bori Internasional. Zaslužio je. Bio je bolji rival u revanšu u koji je ušao posle 2:2 prošle sedmice. Na krilima sjajnih navijača silovito je počeo meč, stvarao šanse i već u devetom minutu poveo specijalitetom Eduarda Kudeta. Igrom glavom.

Korner je izveo Alan Patrik, a Gabrijel Merkado poentirao iz vazduha, te se ispostavilo da je čuveni Kolorado klub sva tri gola u polufinalu dao na isti način. Glavom! Očigledno je bivši trener Selte uočio da je Flu tako ranjiviji, jer je ove sezone trećinu golova primio posle centaršuteva.

Internasional je na krilima prednosti nastavio da „gazi“ rivala i pravo je čudo kako ga nije dotukao. Skoro sve vreme je bio bolji. Imao je i zicere da podeblja prednost, ali je Fluminense imao najpre odličnog golmana Fabija, sposobnog da odbije nalete, potom trenera Fernanda Diniza da ubaci Kendeija, a onda i Hermana Kana koji se probudio u završnici i postao heroj meča.

Tragičar je – Ener Valensija. Ekvadorac je letos doveden iz Fenerbahčea, postigao četiri gola u prethodnim susretima eliminacione faze protiv Rivera i Bolivara, ali je u sudaru sa Fluminenseom sve zabrljao. Dvaput je izbio sam u kontri pred Fabija i nije uspeo da ga matira kad je domaćin vodio 1:0, jednom ni glavom na centaršut Alana Patrika i kako to obično u fudbalu biva okrutno je kažnjen.


Umesto Internasionala koji je igrom bio bliži finalu, za trofej će se boriti Fluminense, koji će u noći između četvrtka i petka saznati da li će mu rival biti Palmeiras ili Boka juniors (prvi meč bez golova).


tagovi

FluminenseBrazil 1InternacionalKopa LibertadoresEner Valensija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara