ilustracija (©Reuters)
ilustracija (©Reuters)

Ne može Bolanos sve sam, Eredijanu kruna u Kostariki

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.12.21. | 02:06

Revanš finala plej-ofa kostarikanske Aperture: Domaćin pobedio Deportivo Saprisu u San Hoseu sa 3:2 i stigao do 29. titule u ovoj zemlji Srednje Amerike

Dramatičan završetak sezone u Kostariki. Eredijano je posle dve godine ponovo na krovu ove države Srednje Amerika sa pet miliona stanovnika. U revanšu finala plej-ofa Aperture, domaćin je u San Hoseua pobedio prvaka Klausure iz 2021. godine Deportivo Saprisu sa 3:2. Lider posle ligaškog dela sezone je i u prvom meč dobio sa 1:0.

Nije bilo tako lako kao što rezultat govori. Deportivo Saprisa je imala prednost od 2:1 do 81. minuta, a onda su Jeltsin Teheda i Meksikanac Luis Franko doneli 29. krunu za Eredijano.

Izabrane vesti

21.00: (2,85) Levante (3,20) Valensija (2,70)

Centralna ličnost meča bio je napadač Saprise Kristijan Bolanos. Radi se o nekadašnjem kostarikanskom reprezentativcu koji je imao bogatu karijeru u Evropi, pre svega u Skandinaviji, a igrao je i u MLS-u za Vaknkuver i katarsu Al Garafu. U smiraj karijere brani boje najtrofejnieg kluba u Kostariki.

On je postigao prva tri gola, dva u protivničku mrežu, a jedan u svoju. Posao Eredijanu je olakšano posle isključenja Kortesa već u 19. minutu,

Činilo se da neće biti drama, eli je na scenu stupio Kristijano Bolanos. Prvo je pormašio penal u 28. minutu, ali je posle odbitka zatresao mrežu domaćina . Erdijano je izjendnačio u finišu prvog poluvremena. Bolanos hoće očigledno lopta, ali ovoga puta je ubacio u svoj gol. Čim je počelo drugi poluveme, Bolanos donosi velikih 2:1 za Eredijanu, ali sa desetoricom na terenu gosti nisu uspeli da pariraju domaćini. Teheda je posle odbitka sa oko 15 metara doneo zlatan vredan gol za izjednačenje u 81. minutu, a u finišu utkamice Franko je lepom solo akvijom postavio konačnih 3:2.


Nekadašnji fudnbaler Crvene zvezde Džona Hairo Ruiz igrao je od 66. minutu za Eredijano. Zamenio je Gonzaleza Ernandeza.

---------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

---------------------------------------------------



tagovi

KostarikaKostarika 1EredijanoDeportivo Saprisa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara