Kvinsi Promes (©Reutrers)
Kvinsi Promes (©Reutrers)

Ne može Promes sve sam… Spartak prosuo bodove kraj Crnog mora, Zenitu se crta titula (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.11.22. | 14:18

Moskovljani remizirali sa Sočijem – 1:1

Promena klime nije prijala moskovskom Spartaku. Produžili su crveno-beli niz utakmica na kojima su neporaženi – sedma prvenstvena, računajući kup deseta u nizu – ali su ostali bez bitnih bodova u šampionskoj trci. Soči je kraj Crnog mora, u ruskom mondenskom letovalištu, otkinuo Moskovljanima dva boda – 1:1 (1:1).

Zenitu se sve otvorilo, crta mu se put do titule. Sve je bliže pravljenju dvocifrene razlike, samim tim i odbrani krune, i čini se da ga niko ne može zaustaviti. Davao je Spartak signale da bi prvenstvo mogao da načini dramatičnim, naređao je pobede u nepuna dva meseca – odigrao nerešeno samo sa CSKA, dok je u kupu pokazao zube timu iz Sankt Peterburga i revanširao mu se za poraz u ligi – i zakazao u Soči, koji postaje “groblje snova” moskovskog velikana.

Izabrane vesti

I u prošlosti je Spartak umeo da podbaci na Olimpijskom stadionu, na tri prethodna gostovanja nije uzeo niti jedan bod. S te tačke gledišta napravio je iskorak, u Moskvu se nije vratio praznih šaka. Ali, u konačnoj računici ostao je kratak, iako je imao start za poželeti. Giljermo Abaskal može da zahvali isključivo Kvinsiju Promesu što Spartak ima status prvog pratioca i još kakve-takve šanse da se dokopa toliko željene titule. Rešeta Holanđanin kao u prvom mandatu i, ako nešto ne pođe po zlu, postaviće novi lični rekord.

Teroriše Kvinsi Promes protivničke odbrane u Rusiji, noćna je mora svakog golmana. Na 15 prvenstvenih utakmica postigao je 13 golova, dopisao je još šest asistencija. Otključao je Soči, centaršut Danila Denisova – začetnik akcije bio Nikolson – pretočio je u pogodak. Bio je najviši u šesnaestercu, spustio je loptu glavom u mrežu, i napravio podlogu Spartaku za novi trijumf. Ali… Ukazao se Kiril Zajka.

Postigao je Zajka prvenac u ruskoj Premijer ligi, pogledala ga je sreća. Nije uspeo Aleksandr Salihov da pokupi ubacivanje, odbila se lopta do Kirila Zajke, koji je iz prve tukao direktno u Spartakovog golmana. Vratila mu se lopta još jednaput – to nije propustio. Drugi put je bio precizan, poravnao je rezultat pred odlazak na odmor, a Moskovljani u nastavku nisu pronašli dobitnu kombinaciju.

PREMIJER LIGA RUSIJE – 16. KOLO

Petak

Himki – Orenburg 2:0 (0:0)

/Rudenko 50, Magomedov 66/

Subota

Soči - Spartak Moskva 1:1 (1:1)

/Žaika 44 - Promes 7/

14.30: (3,15) Fakel (3,30) Krasnodar (2,30)

14.30: (1,23) Zenit (7,00) Ahmat Grozni (10,5)

17.00: (1,35) CSKA Moskva (4,90) Nižnji Novgorod (9,50)

Nedelja

12.00: (2,40) Ural (3,35) Lokomotiva Moskva (2,95)

14.30: (3,60) Torpedo Moskva (3,45) Krila Sovjetov (2,05)

17.00: (2,70) Rostov Dinamo (3,30) Moksva (2,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Spartak MoskvaSočiPremijer liga RusijaRusija 1Kvinsi Promes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara