Karvahal postiže gol (© Reuters)
Karvahal postiže gol (© Reuters)

Ne može se zapušiti baš svaka rupa: Karvahal došao iz odbrane i pogodio kao špic (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.08.21. | 00:03

Minimalac Reala protiv Betisa

Jednu rupu možeš da zapužiš. Druga će se pojaviti. Uspeo je Betis da zaustavi Karima Benzemu – nisu se naigrali fudbala u Sevilji ni Geret Bejl, ni Vinisijus Žunior – i taman kad su na stadionu „Benito Viljamarin“ pomislili kako bi možda mogli do velikog sklapa ukazao se Dani Karvahal, maestralnom reakcijom odmenio ofanzivce i doneo Realu pobedu na vrelom gostovanju – 1:0.

U trenucima kad se činilo da Andalužani kontrošili i igru i rezultat, da su paralizovali glavne adute tima Karla Anćelotija, desni bek se prikrao u kazneni prostor domaćina, sjajno reagovao na ubacivanje Benzemeeto doprinosa francuskog napadača – i akciju započetu presečenom loptom levog beka Migela Gutijereza, a nastavljenu sjajnim prodorom Vinisijusa okončao u velikom stilu. Kao da je tokom cele karijere bio napadač uhvatio je volej, savladao Ruija Silvu i doneo kraljevskom klubu drugu pobedu u sezoni.

Izabrane vesti

Nije loše s obzirom da je triput gostovao, da je prethodno dobio Avales u Vitoriji (4:1) i remizirao za Levanteom u predgrađu Valensije (3:3). Za razliku od tih mečeva kad je bio efikasan, sad mu je jedan gol bio dovoljan. Dao ga je čovek zadužen da sprečava napade rivala, mada je pokazao koliko učinkovit može da bude u tuđem šesnaestercu. Tek šesti put pogodio je za Real, ali kažu da su ovakvi pogoci dragoceni u šampionskom pohodu.

Do kraja trke ima dosta i jasno je Ančelotiju da će morati igra da bude uverljivija, ali je sreća po italijanskog stručnjaka što među stativama ima Tiba Kurtou. Bar dve čarobne odbrane upisao je Belgijanac protiv Betisa, najpre tako što je u uvodu meča sprečio Nabila Fekira da ga matira iz slobodnog udarca, a onda i u šestom minutu nadoknade, pošto je ukrotio pokušaj Martina Montoje da završi kontru. Kurtoa je meč završio sa čak šest odbrana, što samo ilustruje koliko je Betis bio opasan. Samo što nema pojedince kakvi su Karvahal i Kurtoa.

Luka Jović nije ulazio u igru za Real.

PRIMERA - 3. KOLO

Petak

Majorka Espanjol 1:0 (1:0)

/Rodrigez 27/

Valensija - Alaves 3:0 (2:0)

/Vas 3, Soler 45+2, Guedeš 60/

Subota

Selta – Bilbao 0:1 (0:1)

/Vilijams 34/

Elče – Sevilja 1:1 (1:1)

/Roko 11 – El Nesiri 40/

Sosijedad – Levante 1:0 (1:0)

/Bareneča 42/

Betis – Real 0:1 (0:0)

/Karvahal 61/


Nedelja

17.00: (1,45) Barselona (4,40) Hetafe (7,50)

19.30: (3,00) Kadiz (2,95) Osasuna (2,60)

19.30: (2,65) Rajo Valjekano (3,05) Granada (2,85)

22.00: (1,85) Atletiko Madrid (3,45) Viljareal (4,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Dani KarvahalTibo Kurtoa

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara