Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Ne može teže za Edmonton: Od aligatora do lavova

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.09.21. | 23:09

Kanada 1: Veoma neugodan raspored za tim iz Alberte, koji noćas dočekuje lidera Pacifik

Ne može teže za ekipu sa Klark stadiona. Za Edmonton je trenutni raspored kao da pliva kako bi pobegao od gladnih aligatora, da bi ga na obali dočekao čopor gladnih lavova. Posle međusobne borbe sa drugoplasiranim timom kanadske Premijer lige i lokalnim rivalom Kavalrijem, Edisi noćas igraju protiv protiv lidera Pacifika (03.00).

Ne samo da Pacifik zauzima prvo mesto sa 28 bodova, dvostruko više od šestog mesta na kojem je Edmonton, već je tim iz Grejter Viktorije nedavno uspeo da pobedi MLS ligaša Vankuver sa 4:3 za plasman na kanadsko prvenstvo.

Izabrane vesti


"To je najveća utakmica u istoriji njihovog kluba. Možete da vidite energiju, entuzijazam i njihovo osećanje. Znamo da ćemo igrati protiv kvalitetnog tima koji ovde dolazi pun samopouzdanja. Znamo da će to biti ogroman izazov, ali ovo su mogućnosti za rast", rekao je trener Edmontona Alan Koh.

03.00: (2,45) Edmonton (3,15) Pacifik (2,80)

To će biti treća utakmica Edmontona u sedam dana.

"Znamo da imamo najteži raspored, i prihvatamo ga. Nećemo da se žalimo. Nema odustajanja od izazova sa kojima se suočavamo".

Edmonton je prošlog meseca na gostovanju igrao sa Pacifikom nerešeno 2:2, vraćajući se iz deficita od 2:0 kako bi prekinuo niz rivala od tri pobede. Ali, mnogo se promenilo od tada. Edmonton nema pobedu u poslednjih sedam utakmica, iz njih je izvukao četiri remija, međutim, nada se malom zamahu. U remiju 2:2 sa Kavalrijem prošle nedelje Edisi su vodili do 88. minuta, pre nego što su dopustili da im pobeda isklizne kroz prste.

A poraz od 1:0 u revanšu u sredu sa istim timom, najvećim rivalom Kavalrijem sa kojim igraju popularni Al Klasiko, bio je naročito bolan, jer su po svemu prikazanom morali da slave. Ipak, nisu uspeli da realizuju nijedan od svojih 12 udaraca.

"Momci prihvataju ove izazove i poslednje dve utakmice govore same za sebe. Prvo ​​smo bili na minut do ogromne pobede. I da budem iskren, mislio sam da ćemo u sredu sigurno da se radujemo. Bio sam ponosan na trud i učinak. Igrali smo dobar fudbal i nažalost nismo dobili rezultat", ocenio je Koh.

Možda je Pacifik dvostruko bolji po bodovima, ali nije favorit u Edmontonu. Domaćin je poboljšao igru, pa će kad tad da bude nagrađen rezultatski. Možda već noćas...


tagovi

Kanada 1Kanada

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara