Crveni đavoli slave gol Ronalda (© Reuters)
Crveni đavoli slave gol Ronalda (© Reuters)

Ne paničite, imate Ronalda: Čovek se bavi preokretima i znao je da će ga dati

Vreme čitanja: 3min | čet. 30.09.21. | 11:29

Solskjer i Ferdinand o mentalnoj snazi Portugalca i uticaju na Mančesterove rezultate

Gospodin Liga šampiona. Kad jednog dana prestane da igra fudbal – a ne deluje da će skorije – moglo bi elitno takmičenje komotno da se preimenuje u „Kristijano Ronaldo“.

Logična posledica činjenice da je odigrao najviše utakmica (178, nadmašio Ikera Kasiljasa) i postigao najviše golova (136). I nije sve u brojkama, već i u efuoriji izazvanoj, između ostalog, na tribinama Old Traforda pošto je bukvalno u završnim sekundama duela sa Viljarealom doneo Mančester junajtedu prvu pobedu u Grupi F (2:1).

Izabrane vesti

Kad se činilo da nema vremena, kad je vreme curilo kao pesak kroz ruke, ukazao se legendarni Portugalac i oduševio svetsku javnost.

„Mnogo puta u karijeri je radio baš ovo. Videli ste kakav je bio protiv Republike Irske pre nekoliko sedmica u dresu Portugalije: nije iskoristio penal u ranoj ranoj fazi utakmice, niti je imao mnogo kontakta s loptom do kraja, a onda je u završnici dvaput tukao glavom i preokrenuo rezultat. Čovek se time bavi. Izuzetno snažan mentalitet. Ostao je u utakmici, sve vreme je bio fokusiran, čekao je jednu jedinu šansu i dočekao je. Ono što karakteriše pravog centarfora je što će ostati smiren kad mu se takva šansa ukaže. Sjajan je pred golom i ima izvanredan uticaj na publiku, saigrače, sve u klubu“, ushićeno govori Ole Gunar Solskjer.

Norvežanin se obradovao kasnom golu Crvenih đavola kao da ga je sam postigao. Kao što je radio dok je bio centarfor, veselio ser Aleksa Fergusona, sad je dočekao da njega čuva fudbalsku anđeo u liku Ronalda.

Old Traford je magično mesto u Ligi šampiona. Naša istorija u ovom takmičenju ponekad nam pomaže. Sinoć je Kristijano istupio i rešio meč, prethodno Aleks Teljes postigao fantastičan gol. Ostvarili smo bitnu pobedu za timski duh. Pre dve sedmice smo na isti način poraženi u Bernu, sad smo pobedili u nadoknadi, to je fudbal, satkan od uspona i padova. I dobro je što se ovako završilo, u svakom slučaju više mi se sviđa da imamo pobedu i poraz, nego dva remija“, dodao je Solskjer.

Njegov nekadašnji saigrač, Rio Ferdinad, sad u ulozi stručnog konsultanta, otkrio je direktnu komunikaciju sa Portugalcem neposredno po okončanju duela sa španskim predstavnikom u kome je engleski tim hodao po trnju i tek u završnih pola sata okrenuo utakmicu.

Poslao mi je Ronaldo SMS poruku sledeće sadržine: 'Nisam igrao dobro, ali sam znao da ću ga dati'. To je samopouzdanje koje poseduje. Ostatak kadra se hrani time. Saglasan sam da izdanje Junajteda nije bilo sjajno, ispod nivoa kakav Solskjer zahteva, ali kad vam je potreban gol onda će se Kristijano Ronaldo sigurno pojaviti. I daće ga. Njegov učinak govori sam za sebe. Igrač za velike utakmice. Kad je pored vas fudbaler poput Kristijana ostatak tima oseća novi život. Znaju svi u svlačionici da će preuzeti odgovornost kad mu se ukaže prilika. To im omogućava da budu opušteni. Kad ste pod pritiskom, kad sat otkucava, ne paničite, zato što imate Ronalda“, dodao je bivši štoper.

Sam Ronaldo je na učinku od pet golova iz isto toliko utakmica po povratku iz Juventusa. Sa njim i nemoguće izgleda – moguće.

Zbog ovoga sam se vratio. Klub mi je baš nedostajao. Pisao sam istoriju Mančestera i želim da to uradim opet, ne samo zbog sebe, već kako bih pomogao ekipi. Da nismo osvojili sva tri boda protiv Viljareala plasman u nokaut fazu bio bi kudikamo teži. Sad je sve moguće, sve je otvoreno i verujemo da možemo da odemo dalje“, dodao je Kristijano Ronaldo, koji će narednu priliku da zatrese mrežu imati u subotnjem premijerligaškom duelu sa Evertonom na Teatru snova.



tagovi

Kristijano RonaldoOle Gunar SolskjerRio FerdinandMančester JunajtedLiga šampiona

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara