Muke za Gremio (Reuters)
Muke za Gremio (Reuters)

Ne pomaže ni Daglas Kosta, velikanu je sve naopako krenulo, a u Resifeu pucaju od smeha

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.06.21. | 02:16

Ni ide baš najbolje ni Santosu

Čudni rezultati na početku nove sezone u Seriji A. Tabela kao da se naopako okrenula, pa su tako u vrhu mali klubovi poput Fortaleze, Atletiko Paranensea ili Red Bul Bragnatina, dok se na dnu muče velikani poput Sao Paula ili Gremija.

Gremio je baš veliko razočarenje. Velikan iz Porto Alegrea je večeras zabeležio i treći poraz od starta sezone i ostaje zakucan na dnu tabele bez osvojenog boda posle tri utakmice.

Izabrane vesti

Posebno bolan je večerašnji poraz od skromnog Sport Resifea u gostima – 0:1.

Sport je do sada imao samo bod iz tri utakmice, klub prolazi kroz institucionalnu krizu jer se menja rukovodstvo ali je ekipa večeras oduševila u Porto Alegreu. Pogotovo ofanzivni bekovi Sander i Ajner.

Gremio je baš mnogo očekivao večeras jer je ovo bio i dugo čekani povratak Daglasa Koste. Bivši as Šahtjora, Bajerna i Juventusa se nedavno vratio u klub u kojem je ponikao i večeras se prvi put našao na klupi. Ipak, dok nije ušao u igru i obukao plavo-beli dres prvi put posle 11 godina, njegov tim je već bio u problemima.

Domaći bek Sander je u 34. minutu pogodio iz slobodnjaka za vođstvo Resifea. A posebno je zanimljivo što je loptu zakačio Dijego Souza i promenio joj smer. Reč je o legendi Sport Resifea, članu najbolje generacije u istoriji kluba, najboljem strelcu Sport Resifea svih vremena u Seriji A i apsolutnom idolu navijača. Oni su u šali večeras govorili kako je Dijego Souza navikao da postiže golove za Sport Resife pa je to uradio i u dresu Gremija.

Posle sat vremena igre je za Gremio zaigrao i Daglas Kosta, imao neke dobre poteze ali su domaći odbranili prednost i slavili.

Ne ide ni kontinentalnom vicešampionu Santosu. Večeras su na Marakani poraženi od Fluminensea – 0:1. U otvorenom meču sa šansama pred oba gola, Flu je slavio golom neuništivog Nenea. Nekadašnji vezista Pari Sen Žermena koji uskoro puni 40 godina je u 100. utakmici za Trikolore bio na pravom mestu u 51. minutu da uhvati volej vredan tri boda.

Do kraja je Santos bio bolji i možda zaslužio izjednačenje ali se na golu Fluminensea istakao čuvar mreže Markos Felipe. Flu je prijatno iznenađenje i nema poraz posle četiri kola.

BRAZIL 1 - 4. KOLO

Sreda

Internasional - Atletiko Mineiro 0:1 (0:1)

/Nejtan 2/

Sao Paulo - Šapekoense 1:1 (1:0)

/Eder 13 - Nuneš 70/

Četvrtak

Korintijans - Bragantino 1:2 (1:0)

/Roni 19 - Aderlan 52, Ramires 86/

Žuventud - Palmeiras 0:3 (0:0)

/Mateus 54ag, Dejverson 63, Breno 87/

Amerika Mineiro - Kujaba u toku

Seara - Baija u toku

Atletiko - Fortaleza 0:0

Fluminense - Santos 1:0 (0:0)

/Nene 51/

Sport Resife - Gremio 1:0 (1:0)

/Sander 33/

Odloženo

Atletiko PR - Flamengo



tagovi

Brazil 1GremioSantosFluminenseNeneDaglas Kosta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara