Munijain (© Reuters)
Munijain (© Reuters)

Ne ume Bilbao da igra bez Ikera Munijaina: Džaba što je stigao Ećeberiju kad Baskijci nisu dobili

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.01.23. | 22:59

Osasuna odolela na San Mamesu

Do kaznenog prostora nekako, u njemu nikako. Pokušavao je Atletik Bilbao na razne načine, kucao na vrata pobede, ali ih nije otvorio, te je mršavim remijem sa Osasunom (0:0) usporio ambicioznu vožnju koja ima za cilj povratak evropskom fudbalu. Jesu Baskijci bili bolji rival u završnoj utakmici 16. kola Primere, samo  nisu uspeli da materijalizuju terensku inicijativu.

Između ostalog i što se trener Ernesto Valverde zaigrao i jednog od najprepoznatljivijih fudbalera ekipa, Ikera Munijaina, ostavio na klupi. Poslao ga je u igru tek u 63. minutu, a u preostalom vremenu kreativni vetzista se stopio sa razočaravajućim učinkom ostatka tima i nije uspeo da spremi nijednu šansu kako bi se savladao Aitor Fernandes.

Izabrane vesti

Munijainu je za utehu ostala činjenica da je na večnoj listi fudbalera sa najviše utamica za klub sa San Mamesa stigao Hosebu Ećeberiju (514), ispred njega su samo Hose Anhel Iribar (614) i Ćeću Roho (541) i ako ne bude menjao sredinu, imajući u vidu da mu je 30 godina i da će još da traje, deluje da je rekord dostižan i da bi za dve, tri sezone mogao da bude sam na vrhu.

Da bi mu se primakao mora da igra. A ovo je bila šesta uzastopna utakmica na kojoj nije bio starter, umesto njega je priliku da organizuje napade dobio Ojhan Sanset (prošle sezone kod Marselina je bio špic, Valverde ga je promovisao u kreatora) i videlo se da to nije baš umešno. Bilbao je uglavnom eksploatisao krila u vidu braće Vilijams, međutim, ni Niko (znatno uticajniji na igru), ni Injaki (neprepoznatljiv) nisu uspeli da nađu put do cilja. Munijain jeste sjajan kreator, čak i kad je ušao u nekoliko poteza se to odmah videlo, jedino što se dotad sastav iz Pamplone defanzivno postavio i odoleo napadima.

Prethodno je najbolju šansu na utakmici propustio da realizuje Gorka Guruzeta, kome je udarac u prvom delu odbranio Aitor Fernendes, pritiskao je Bilbao i u nastavku, izveo ukupno 14 kornera, 17 puta pucao (doduše, samo tri u okvir gola), ali je drugim prvenstvenim remijem bez gledalaca razočarao publiku.

Osasuna za koju je 70. minuta igrao Darko Brašanac potvrdila je status žilave ekipe, ume da se postavi iza lopte i da odoli.

PRIMERA – 16. KOLO

Petak

Elče - Selta 0:1 (0:1)

/Aspas 5/

Valensija - Kadiz 0:1 (0:1)

/Alkaras 9/

Subota

Viljareal - Real Madrid 2:1 (0:0)

/Pino 47, Moreno 63p - Benzema 60p/

Majorka - Valjadolid 1:0 (0:0)

/Prats 90+4/

Espanjol - Đirona 2:2 (0:1)

/Puado 51, Hoselu 76 - Vilja 32, Erera 85/

Nedelja

Almerija - Sosijedad 0:2 (0:0)

/Silva 47, Serlot 52/

Rajo Valjekano – Betis 1:2 (1:2)

/Kameljo 20 – Baliu 7ag, Luiz Enrike 40/

Sevilja – Hetafe 2:1 (1:0)

/Akunja 36, Mir 80 – Majoral 87/

Atletiko Madrid - Barselona 0:1 (0:1)

/Dembele 22/

Ponedeljak

Bilbao – Osasuna 0:0




tagovi

Iker MuniainIker MunijainAtletik BilbaoBilbaoOsasuna

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara