Miloš Ninković i Met Derbišajer (©Reuters, ©Shutterstock, ©AFP)
Miloš Ninković i Met Derbišajer (©Reuters, ©Shutterstock, ©AFP)

Nebeskoplavi podsetnik sa trogodišnjakom

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.02.21. | 23:50

Sidnej ne blista, trenutno je osmoplasiran sa dve utakmice manje od lidera, a za predstojećim rivalom Makarturom zaostaje tri koraka

Haotična sitaucija u prvenstvu Australije može da "zahvali" pandemiji virusa korona. Brojne ekipe imaju i po dve, tri utakmice više od ostalih rivala, pa pozicija na tabeli često nije merodavan reper. Ipak, i vrapcima na grani je jasno ko je glavni u sudaru Sidneja i Makartura, koji će u nedelju u ranim jutarnjim časovima po srednjoevropskom vremenu da ukrste koplja u sklopu 18. runde A-lige (06.05).

Aktuelni šampion Sidnej slavio je u Grand finalu sezone 2019/20, tek posle produžetaka protiv Melburn Sitija, ali ekipa Patrika Kisnorba se osvetila sredinom nedelje. Da Nebeskoplavi nisu imali pribrane Miloša Ninkovića i golobradog Patrika Vuda u završnici, bio bi to najteži poraz Sidneja u proteklih pet godina u domaćem takmičenju. Taman 3:0 je, takođe, Siti uzeo meru trofejnom klubu sa Petog kontinenta tokom 2016.

Izabrane vesti

Taj rezultat je Sidnej ostavio na osmoj poziciji u najnovijem plasmanu, sa sedam bodova zaostatka za liderom lige Sentral Koust Marinersom, iako sa dve utakmice manje. Pozitivan rezultat tokom vikenda potvrdio bi ambicije sastava kojim rukovodi trener Stiv Korika u pogledu titule u tekućoj kampanji i podsetio domaće rivale na kvalitet Sidneja.

Ova dva tima su se sastala ranije u sezoni, a pobedu su odneli Nebeskoplavi, kada je krajem januara bilo 3:0.

Korika

će težiti da podstakne sličan pristup, uzdajući se u veterane

Ninkovića, potom Aleksandera Baumjohana i Kostasa Barbarusesa.

Sa druge strane, Makartur je u prošloj rundi doživeo debakl u sudaru sa Vestern Junajtedom, kada je poražen sa 4:1 u gostima, i sada je željan da se vrati na pobednički put. Čvrst početak prve kampanje u A-ligi pozicionirao je Bikove na treće mesto, pošto su pokupili 14 bodova iz prvih devet okršaja.

Završiti u prvih šest i obezbediti mesto u plej-ofu bilo bi veličanstveno dostignuće za momke

Anta Miličića, a dosadašnje partije će ih naterati da veruju da je to ostvariv cilj. Potencijalna pobeda nad Sidnejom mogla bi da bude najveći rezultat ekipe sa stadiona Kempbeltaun u njenoj istoriji -

istina nešto dužoj od tri godine

- i oni će biti motivisani da se upišu u klupske almanahe tokom vikenda.

Sidnej će još jednom morati da se snađe bez usluga veziste

Krisa Zuvele

, koji je ranije ovog meseca zaradio povredu protiv Velington Feniksa i nije uspeo da se oporavi na vreme.

Sa druge strane, napadač Milislav Popović jedini je odsutan za Makartur, s tim da se 23-godišnjak još nije pojavio u prvom timu tokom sezone. Bivši napadač Blekburna, Notingema, Olimpijakosa i Omonije Met Derbišajer pofdigao je formu, postigavši pet golova u poslednja tri duela i biće presudan za šanse njegove ekipe tokom vikenda.


AUSTRALIJA 1 - 18. KOLO

Nedelja

06.05: (2,15) Sidnej (3,30) Mekartur (3,20)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Australija 1AustralijaSidnejFC SidnejMekartur

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara