Foto: fckairat.com
Foto: fckairat.com

Nebojša Kosović raskinuo ugovor sa Kairatom

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.02.22. | 15:39

Slobodne papire dobio je i Rade Dugalić

Kairat oštri koplja za napad na šampionsku titulu, kuje planove za narednu sezonu, ali u njima nema mesta za Nebojšu Kosovića. Crnogorski reprezentativac je zvanično slobodan igrač, pošto je sporazumno raskinuo ugovor sa klubom iz Almatija.

Pomalo iznenađujuća vest, s obzirom na to da je nekadašnji vezista Partizana imao standardnu minutažu prošle godine, kako u Premijer ligi tako i u grupnoj fazi Lige konferencije. Međutim, Kurban Berdjev, koji je klupu trostrukog prvaka Kazahstana preuzeo sredinom prošle godine, očigledno nije više računao na 26-godišnjeg fudbalera, te je tako prevremeno okončana trogodišnja saradnja.

Izabrane vesti

U tom periodu Kosović je bio bitan deo tima koji je 2020. godine doneo treću titulu prvaka države Kairatu, a prošle godine obezbedio i istorijski plasman u grupnu fazu nekog od evropskih takmičenja, konkretno Lige konferencije. Ipak, sve to je prošlost i Nebojša će sa čistim papirima tražiti novi angažman. I mada u Humskoj u poslednje vreme vlada trend vraćanja bivših igrača, iz Partizana navode da trenutno nemaju u planu da vrate Kosovića.

Boravak u Almatiju posle tri godine završio je i Rade Dugalić, nekadašnji štoper niškog Radničkog, koji je takođe raskinuo ugovor sa trostrukim prvakom Kazahstana.

"Za tri godine provedene u taboru žuto-crnih, Dugi i Nebo su dali neprocenjiv doprinos istoriji kluba iz Almatija, osvojivši sa timom šampionsku titulu u sezoni 2020, a već 2021. godine, po prvi put u klupskoj istoriji, pomogli su da se tim dovede u grupnu fazu Evro kupa", navodi se u saopštenju Kairata.


tagovi

Nebojša KosovićRade Dugalić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara