Havi Martinez (©Reuters)
Havi Martinez (©Reuters)

Neće valjda?! Havi Martinez u Real Sosijedadu, Bajern pravi sasvim novu vezu

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.08.20. | 11:03

Iz Minhena svakako ide

Odgovornost je na španskoj novini Razon. Umeju da budu provokativni, ali ne važe za žutu štampu. A sad su zaljuljali Baskiju vešću da se Havi Martinez posle osmogodišnje avanture u Bajernu vraća u Baskiju. I ništa tu ne bi bilo sporno da se piše o Atletiku iz Bilbaa. Ali ne piše se. Piše se da Havi Martinez ide u redove najljućeg rivala Real Sosijedada!

Navodno, Real Sosijedad je Bajernu ponudio obeštećenje od 10.000.000 evra, Bajern neće da pravi preveliki problem igraču sa kojim je osvojio dve titule prvaka Evrope (2013. i 2020. godine), ali traži 15.000.000. Nije to nepremostiva razlika.

Izabrane vesti

Problem je međutim u tome što je Martinez poznat po izjavama da će se, ako se uopšte bude nekad vraćao u Španiju, vratiti samo u Atletik Bilbao iz kojeg je 2012. i otišao u Minhen za 40.000.000 evra. Niko drugi. Posebno ne Real Sosijedad. I baš zato, uzimamo ovu informaciju sa rezervom, jer iako nisu retki fudbaleri koji su pogazali reč među Baskijcima je takvih primera baš malo.

Martineza je ovog leta i Frank Riberi pokušao da odvede u Fjorentinu, ali je Španac odbio tu opciju. Iz Bajerna svakako ide. Samo da vidimo gde. Ima 31 godinu i sigurno još bar dve ili tri vrhunske sezone pred sobom.

Bajern će pak morati da oformi potpuno nov vezni red s obzirom da verovatno ostaje i bez Tijaga Alkantare (Liverpul) i Filipea Kutinja (povratak u Barselonu, pa ćemo videti šta dalje). Videli smo ipak u finalu Lige šampiona da Jozua Kimih i Leon Gorecka mogu sasvim dobro da funkcionišu, a tu je i Korentin Toliso, pa mladi Mikael Kjuzans i Adrijan Fajn. U vezi mogu da pomognu i defanzivci David Alaba – ako ostane – te Tangi Nijanzu. Tomas Miler će da glumi „desetku“.


tagovi

Havi MartinezLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara