Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Neceča na bod do promocije

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.06.21. | 11:16

Druga liga Poljske: Lider kolo pre kraja s bodom u Lođu protiv LKS-a obezbediće povratak u elitu

Većina prvenstava u Evropi su završena, ali drugoligaški karavan u Poljskoj je i dalje aktivan. Ostalo je dva kola do kraja, a i dalje se ne znaju timovi koji će igrati najjači rang naredne sezone.

Blizu povratka u elitno takmičenje Poljske je Termalica Neceča koja je lider sa 64 boda, pet više od trećeplasiranog Tihija. Pošto ima bolji međusobni skor od konkurenta, Termalica bi danas (20.30) s bodom u Lođu protiv LKS-a obezbedila promociju, kolo pre kraja.

Izabrane vesti

20.30: (2,75) LKS Lođ (3,15) Termalica Neceča (2,50)

Tim iz grada Neceča je poražen u gostima protiv Odre (0:1) u prošlom kolu. Lider je posustao u poslednje vreme. Pobedio je samo jednom na četiri utakmice, ali i dalje drži sudbinu u svojim rukama. Neće biti lako gostima da dođu do željenog boda u Lođu jer i domaćinu LKS-u ovaj meč važan da osigura plej-of. U drugoj ligi Poljske najbolje dve ekope ulaze u najviši rang, dok će timovi od treće do šeste pozicije da igraju plej-of za jedno mesto u Ekstraklasi. LKS-u nedostaju dva boda da bi i matematički obezbedio plasman u plej-of.

20.00: (2,65) Korona (3,05) Viđev Lođ (2,65)

Termalica je dobio u prvom delu sezone tim iz Lođa sa 2:0 golovima Slovaka Romana Gergela, ubedljivo najboljeg strelca drugoligaškog karavana u Poljskoj. On je postigao ove sezone 19 golova, sedam više od Karola Angijelskog, napadača Radomjaka. LKS je sa 55 pogodaka najefikasniji tim u ligi.

U prvom meču pretposlednjeg kola, Korona i Viđev Lođ se sastaju danas (20.00). Oba tima su u sredini tabele i ovaj duel nema rezultatski značaj.

Blizu ispadanje iz druge lige Poljske je nekadašnji vicešampion Belhatov.


tagovi

TermalikaPoljska 2Poljska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara