Vlahović i Di Marija (©Reuters)
Vlahović i Di Marija (©Reuters)

Nedelja u Seriji A: Juve, vreme je za tri tenora Di Marija – Vlahović – Kjeza

Vreme čitanja: 6min | ned. 12.02.23. | 12:24

Napoli sprema osvetu...

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Rima)

Napoli sa nestrpljenjem čeka Kremoneze kako bi se revanširao za poraz u Kupu Italije ali i da bi proslavio sa 50.000 navijača 22. rođendan najvećeg otkrića sezone Hviče Kvarachelije. U Torinu je na programu srpski derbi, Dušan Vlahović protiv Nikole Milenkovića. Maks Alegri je zagolicao radoznalost svih ljubitelja fudbala najavom trija u napadu: Di Marija-Vlahović-Kjeza. Na Dal’Ari se sreću dva tima u super formi i dugačkim pozitivnim serijama, Bolonja i Monca. Tijago Mota i Rafaele Paladino potvrđuju da je trenerska škola Đan Pjera Gasperinija veoma uspešna.

Izabrane vesti

JUVENTUS - FJORENTINA (18.00)

Maks Alegri ozbiljno razmišlja da pošalje na teren atomski napad Juventusa sastavljen od Anhela Di Marije, Dušana Vlahovića i Federika Kjeze. Priznao je to i na konferenciji za novinare, delimično i zato što Rabio oseća još bol od udarca koji je dobio u Salernu, Paredes nije još uvek u stopostotnoj formi posle povrede, Mireti i Pogba su aut, tako da su među veznim igračima samo Fađoli i Lokateli bez problema. Takođe, Kvadrado je prehlađen i na njegovom mestu bi trebalo da igra De Šiljo koji garantuje bolje pokrivanje u defanzivnim zadacima i oslobodio bi dele defanzivnih zadataka Di Mariju u formaciji 3-4-3.

Alegri je javno upozorio Di Mariju, Vlahovića i Kjezu da moraju da plate cenu privilegije da igraju zajedno a to je da moraju da daju doprinos i u fazi igre kada Juve nije u posedu lopte. Ostaje naravno na stolu opcija da Juve igra sa formacijom 3-5-1-1, kao protiv Salernitane i Lacija. U tom slučaju bi umesto Di Marije počeo meč Fađoli.

Večerašnji duel nosi u sebi poseban naboj jer su Vlahović, Kjeza i Kvadrado bivši igrači Fjorentine. Štaviše, Dušan i Federiko su omogućili novom vlasniku Ljubičastih Roku Komisu veoma lagodnu poziciju. Italo-američki biznismen je od prodaje Vlahovića i Kjeze “izvukao” novac koji je uložio za kupovinu toskanskog kluba inkasiravši oko 120.000.000 evra.

Biće zanimljivo videti i sudar dva srpska reprezentativca koji su bili cimeri u Fjorentini: Nikole Milenkovića i Vlahovića. Nikola je jedan od retkih igrača Fjorentine u ovoj sezoni koji je na ivici prosečne prelazne ocene, dok se Dušan odblokirao protiv Salernitane prvim golovima u 2023. godini i nema nameru da stana.

Inače, Juve je naneo najviše poraza Fjorentini u Seriji A (79) i dao joj najviše golova 269, ali je na poslednjih pet odmeravanja snaga tim iz Torina samo jednom slavio uz dva poraza i dva remija.

---------------

Sve utakmice Serije A možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-----------------

Takođe, Juve je prekinuo seriju od tri meča bez pobede u Seriji A sa deset primljenih golova pobedom nad Salernitanom. Kuriozitet je da Stara dama i pored golova primljenih od Napolija, Atalante i Monce i dalje ima drugu najbolju odbranu u Seriji A (iza Napolija) a Ščensni i Perin su čak 13 puta na 21 meču Serije A sačuvali mrežu.

Za razliku od Juventusa koji je u Salernu prekinuo negativan niz u Seriji A, Fjorentina je samo jednom uspela da pobedi u prvenstvu u 2023. godini i to nezasluženo protiv Sasuola, uz tri poraza i dva remija. Negativan utisak u novoj godini je popravio plasman u polufinale Kupa Italije i otvoreni prolaz ka finalu budući da je Ljubičastima protivnik Kremoneze.

U ovoj sezoni Fjorentina je uspela da pobedi na gostovanjima samo u Liguriji, protiv Specije i Sampdorije, to su bili i jedini mečevi kada su Ljubičasti postigli više od jednog gola daleko od Frankija.

Tim Vinčenca Italijana je na poslednja četiri meča postigao samo dva gola što objašnjava skor od tri poraza i remi. Problem Fjorentine su napadači. Na spisku ih je sedam sa našim Lukom Jvoićem i nijedan od njih nije postigao više od tri gola u ovom šampionatu.

Zato ne čudi što će i večeras do poslednjeg momenta biti neizvesno da li će starter u napadu biti Jović ili Kabral, Gonzales ili Ikone i Kuame ili Saponara. Fjorentina dolazi i oslabljena u Torino: Mandragora i Igor su suspendovani zbog kartona a Barak je povređen.

Na drugoj strani Juve i dalje ne može da računa na Milika, Bonučija, Pogbu i Miretija.

JUVENTUS 3-4-3: Ščensni - Danilo, Bremer, Aleks Sandro - De Šiljo, Lokateli, Rabio, Kostić - Di Marija (Fađoli) , Vlahović, Kjeza

FJORENTINA 4-2-3-1: Teračano - Dodo, Milanković, Kvarta, Biragi - Amrabat, Dankan - Gonzales, Bonaventura, Kuame - Jović

NAPOLI - KREMONEZE (20.45)

U Napoliju čekaju kao zapate pušku za slatku osvetu Kremonezeu za izbacivanje iz Kupa Italije. Može se slobodno reći da je Balardinijev tim jedini u ovoj sezoni naneo bolan poraz Azurima. Trener Lučano Spaleti je podvukao da on nije svario još uvek kiks protiv tima iz Kremone i da on i njegovi igrači ne prave račune koliko im bodova treba da bi osvojili skudeto već imaju nameru da u svaku utakmicu uđu sa željom da pobede.

Na stadionu Maradona će biti prisutno svih 50.000 gledalaca, odnosno sve karte puštene u prodaju su planule. Spaleti neće kalkulisati sa sastavom i na terenu ćemo videti Azure u najjačem sastavu. Jedina dilema je u napadu između Lozana i Politana, što ne menja mnogo u ekonomiji igre lidera na tabeli u Seriji A.

U centru pažnje će biti najbolji strelac Serije A Viktor Osimen i najbolji asistmen Kvarachelija. Gruzijac danas puni 22 godine i Nigerijac je obećao poklone svom saigraču. Osimen je najbolji strelac u Evropi u 2023. godini zajedno sa Ben Jederom iz Monaka sa sedam postignutih golova. Iza njega su Lautaro Martinez, Lukman i Rašford. Indikativno je da Osimen polovinu svojih golova postiže u centralnim delovima prvog i drugog poluvremena odnosno od 15. do 30. minuta i od 60. do 75. minuta.

Osimen teško može da dostigne rekord Gonzala Iguaina od 36 golova, ali je na dobrom putu da posle Pipite bude prvi igrač Napolija koji je osvojio laskavu titulu najboljeg strelca Serije A.

Kremoneze dolazi prilično ravnodušno u Napulj. I njima je jasno da se čuda retko dešavaju i još ređe ponavljaju i pored toga što sudari između prvog i poslednjeplasiranog tima nose u sebi uvek dozu rizika i mogućnosti velikog iznenađenja.

Tim iz Kremone će biti oslabljen izostankom nekoliko povređenih fudbalera od napadača Desersa i Okerekea do Lokošvilija, Bonajuta i Kvaljate.

NAPOLI 4-3-3: Meret - Di Lorenco, Rahmani, Kim, Mario Rui - - Angisa, Lobotka, Zjelinski - Politano, Osimen, Kvarachelija

KREMONEZE 3-5-2: Karneseki - Ferari, Kirikeš, Vaskez - Sernikola, Benasi, Meite, Pikel, Valeri - Čofani, Feliks

BOLONJA - MONCA (15.00)

Na Dal’Ari se sastaju fudbalsko-trenerski “sinovi” Đan Pjera Gasperinija, Tiago Mota i Rafaele Paladino. Dvojica mladih stručnjaka su napravili veliki posao u Bolonji i Monci i može se reći da su njhihove ekipe uz Napoli i Atalantu u najboljoj formi.

Tim iz Emilije je u seriji od četiri meča bez poraza. Posle očajnog starta u 2023. godini sa dva poraza, Bolonja je nanizala tri pobede i remi i to bez svog najboljeg igrača Marka Arnautovića koji se danas vraća na raspolagenje posle mesec dana.

Na drugoj strani Monca je u seriji koja traje od poslednjeg kola pre pauze zbog Mundijala u Kataru. Briancoli su nanizali sedam mečeva bez poraza uz tri pobede i četiri remija.

Bolonja je prilično oslabljene i pored toga što se u tim vratio Arnautović. Austrijski Srbin bi želeo da igra od prvog minuta ali će ga Mota verovatno ostaviti na klupi i igraće sa takozvanom lažnom devetkom Sorijanom. Bolonja ne može da računa na Zirkzea, Sansonea, Bonifacija i Sumaora (povrede) dok je Lukumi suspendovan zbog kartona.

Monca je u Bolonju doputovala bez povređenog Karlosa Augusta na čijem mestu će igrati D’Alesandro. Prema najavama Paladino ima nameru da igra sa trozupcem Mota Karvaljo - Petanja – Kaprari, plus Pesina, što obećava dosta golova u Emiliji.

BOLONJA 4-2-3-1: Skorupski - Kambiazo, Poš, Soza, Likajanis - Skouten, Ebišer - Orsolini, Domingez, Kirjakopulos - Sorijano

MONCA 3-4-2-1: Di Gregorio - Marlon, Pablo Mari, Ico - Čurija, Pesina, Rovela, D’Alesandro - Mota Karvljo, Kaprari - Petanja

SERIJA A – 22. KOLO

Petak

Milan - Torino 1:0 (0:0)

/Žiru 62/

Subota

Empoli - Specija 2:2 (0:2)

/Kambijagi 71, Vinjato 90+4 - Verde 25pen, 31/

Leče - Roma 1:1 (1:1)

/Ibanjez 7ag - Dibala 17pen/

Lacio - Atalanta 0:2 (0:1)

/Zapakosta 23, Hojlund 65/

Nedelja

12.30: (2,15) Udineze (3,50) Sasuolo (3,60)

15.00: (2,25) Bolonja (3,50) Monca (3,60)

18.00: (1,85) Juventus (3,50) Fjorentina (5,00)

20.45: (1,18) Napoli (7,25) Kremoneze (15,0)

Ponedeljak

18.30: (1,90) Verona (3,60) Salernitana (4,50)

20.45: (8,00) Sampdorija (4,40) Inter (1,48)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Serija AJuventusNapoliFjorentinaBolonjaMoncaKremoneze

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara