Dušan Vlahović (©Reuters)
Dušan Vlahović (©Reuters)

Nedelja u Seriji A: Vlahoviću preti negativni rekord; Roma bez Murinja

Vreme čitanja: 6min | ned. 12.03.23. | 13:17

Dejan Stanković sa tinejdžerom među stativama, ali vraćaju se Đuričić i Gabijadini

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima

Juventus sa Dušanom Vlahovićem i Polom Pogbom, dvojicom igrača koji su bili najviše kritikovani ove nedelje, kreće u pohod na pobedu protiv Sampdorije Dekija Stankovića, koja će morati da poveri ulogu čuvara mreže tinejdžeru Turku. Roma bez Žozea Murinja i kapitena Pelegrinija dočekuje Sasuolo koji je pobedila samo jednom u poslednje tri godine. U Veroni tim Darka Lazovića traži bodove spasa protiv Monce, a u Kremoni se igra uvertira za polufinalni dvoboj u Kupu Italije između Kremonezea i Fjorentine. 

Izabrane vesti

JUVENTUS - SAMPDORIJA (20.45) 

Maks Alegri je već izbrisao, pre odluke nadležnih organa, kaznu oduzimanja 15 bodova Juventusu. Trener Stare dame priča, ponaša se i priprema meč sa Sampdorijom i sledeću nedelju u kojoj ga očekuje revanš meč u Ligi Evrope sa Frajburgom i zatim derbi Italije sa Interom. Cilj je da Bjankoneri ostave daleko iza sebe Nerazure i da se učvrste na “drugom” mestu. 

Imajući u vidu prethodno rečeno, ne čudi što Alegri ima nameru da pošalje na teren protiv Sampdorije, do sada, neviđen tim Juventusa. Podsetimo, Ken je suspendovan zbog katona, Di Marija, Kjeza i Aleks Sandro su povređeni, a Alegri želi da odmori, pred dva važna meča u sezoni, Danila, golmana Ščesnija i Kvadrada, dok bi Rabio iz predostrožnosti mogao da odgleda ceo duel sa Dorijanima sa klupe pošto bi ga eventualni žuti karton koštao suspenzije na meču sa Interom. 

U timu Juventusa ćemo prvi put u ovoj godini videti u startnoj postavi Pola Pogbu koji će igrati između vezne linije i Dušana Vlahovića

Deki Stanković je došao u Torino na megdan Juveu bez sedmorice igrača uključujući i prvog golmana Audera, tako da će između stativa biti 19-ogodišnji Turk. Dobra vest za srpskog stručnjaka su povratak u tim Filipa Đuričića i Manuela Gabijadinija

Juventus već sedam godina redovno pobeđuje Sampdoriju na svom stadionu i po pravilu daje prosečno tri gola, budući da je razlika u tom periodu 22-4. Prošlo je tačno 70 godina kada je Stara dama nanizala osam pobede u Torinu protiv tima iz Đenove. 

---------------

Sve utakmice Serije A možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-----------------

Sampdorija ima najneefikasniji napad u svih pet najjačih liga Evrope. Dorijani su postigli samo 11 golova na 25 prethodnih utakmica. S druge strane, Bjankoneri nisu zatresli mrežu protiv Rome i da bi pronašli vezana dva meča u prvenstvu na kojima se fudbaleri Juvea nisu upisali u listu strelaca moramo da se vratimo u 2012. godinu. 

Vlahović nije postigao gol na poslednja četiri meča u Seriji A i od kada igra u Italiji nije se nikada dogodilo da na pet utakmica koje je počeo kao starter ne savlada barem jednom protivničkog golmana. 

JUVENTUS (3-5-1-1): Perin- Gati, Bonuči, Bremer - De Šiljo, Fađoli, Barenečea, Lokateli, Kostić - Pogba - Vlahović

SAMPDORIJA (3-4-1-2): Turk - Gunter, Nujtink, Amione - Zanoli, Vinks, Rinkon, Leris - Đuričić - Gabijadini, Hese Rodrigez

ROMA - SASUOLO (18.00) 

Žoze Murinjo je besan i to ne krije. Objava fotografije koja podseća na čuveni gest na meču sa Sampdorijom kada je vodio Inter pre 13 godina je prilično elokventna. U svakom slučaju, Žoze nije svario potvrdu suspenzije od dve utakmice, dakle uključujući i derbi, zbog svađe sa četvrtim sudijom Markom Serom u Kremoni. 

Uteha Romi, ali i ohrabrenje može da bude statistika koja kaže da bez Murinja na klupi i sa njegovim zamenikom Fotijem kao kormilarom pored aut-linije, Đalorosi su ostvarili četiri pobede i jedan remi. 

Osim Murinja, Romi će nedostajati i nekoliko igrača, od povređenog kapitena Pelegrinija preko Belotija i Solbakena do novog pojačanja Ljorentea. Takođe, Kristante će morati da preskoči meč zbog kartona, a Mančini će morati da bude veoma oprezan jer ako dobije žuti karton derbi će gledati sa tribina.

Postoje velike šanse da Murinjo pretumba tim u poslednjem momentu budući da bi Kumbula mogao da bude nagrađen ulogom startera posle odličnog meča protiv Real Sosijedada, a mladi Bove bi mogao da odmeni Matića ili Dibalu. Na desnom boku se neće znati do kraja da li će igrati Zalevski ili Karsdorp

Sasuolo je došao u Rim u najjačem sastavu i Dionizi je na slatkim mukama da li da igra sa Pinamontijem ili Defrelom u napadu odnosno sa Obijangom ili Maksimom Lopezom na sredini terena 

Roma je samo jednom izgubila od Sasusola, ali je čak devet puta remizirala sa timom iz Emilije na 19 okršaja u Seriji A. Štaviše na poslednjih šest mečeva, Đalorosi su samo jednom izašli kao pobednici uz četiri remija i poraz. 

Važan podatak je i da dva tima samo jednom nisu uspela da postignu gol u međusobnom okršaju pored Tibra (u decembru 2020.). U svih ostalih osam mečeva i jedni i drugi su tresli mreže. Roma je u seriji od 12 utakmica u Seriji A na kojima postiže golove. 

Takođe Roma u 2023. godini na svom stadionu u Seriji A ne samo da uvek pobeđuje nego nije primila još uvek gol u novoj godini: pet pobeda uz gol razliku 7-0. Na drugoj strani i Sasuolo se nalazi u dobroj formi. Momci Alesija Dionizija su na poslednjih sedam mečeva izgubili samo od Napolija, uz četiri pobede i dva remija. Takođe, u 2023. godini posle početnog poraza u gostima od Fjorentine vratili su se svaki put sa bodovima u Sasuolo, dve pobede i dva remija. 

ROMA 3-4-2-1: Rui Patrisio - Mančini, Smoling, Ibanjez - Zalevski, Vajnaldum, Matić, Spinacola - Dibala, El Šaravi - Ejbraham

SASUOLO 4-3-3: Konsilji - Zortea, Erlić, Tresoldi, Rožerio - Fratezi, Maksim Lopez, Enrike - Berardi, Pinamonti, Lorijente 

KREMONEZE - FJORENTINA (15.00) 

U Kremoni ćemo gledati generalnu probu za neočekivani dvoboj u polufinalu Kupa Italije. Kremoneze je u Kupu Italije bili potpuno suprotno timu koji smo gledali u prvenstvu, budući da su izbacili Napoli na Maradoni i Romu na Olimpiku iz najmasovnijeg takmičenja. Fjorentina je imala lakši put jer je Torino odradio veliki posao za Ljubičaste eliminisavši Milan. 

Kremoneze nije nikada pobedio Fjorentinu u Seriji A. Na prethodnih 11 odmeravanja snaga, Toskanci su pobedili pet puta a u šest navrata su podeljeni bodovi. Domaćin je ostvario samo jednu pobedu na Ziniju u ovoj sezoni i to protiv Rome pre dve nedelje, dok je Fjorentina konačno vezale dve pobede u novoj 2023. godini, na poslednja dva meča u Seriji A protiv Verone i Milana.

Vinčenco Italijano nastavlja da rotira dvojicu centralnih napadača: Kabrala i Jovića. Sprski reprezentativac je počeo meč u Ligi konferencija protiv Sivspora, a Kabral će biti starter protiv Kremonezea. U tim Ljubičastih se vraća Nikola Milenković i ovog popodneva bi trebalo da komanduje odbranom od prvog minuta. 

Na golu tima iz Firence ćemo videti veterana Sirigua pošto se Teračano povredio. Van stroja je i dalje Aleksa Terzić. Srpski bek će biti na raspolaganju tek u aprilu. 

KREMONEZE 3-5-2: Karneseki - Ferari, Bjanketi, Vaskez - Sernikola, Pikel, Meite, Benasi, Valeri - Okereke, Desers

FJORENTINA 4-2-3-1: Sirigu - Venuti, Milenković, Igor, Biragi -Amrabat, Mandragora - Kuame, Barak, Saponara - Kabral 

VERONA - MONCA (15.00) 

Pobed Specije nad Interom pretvorila je današnji duel Verone sa Moncom u imperativni. Tim iz Veneta mora da pobedi kako bi zadržao kakve-takve šanse za opstanak. Zadatak neće biti nimalo lak jer Verona ima čak sedam fudbalera van stroja zbog povreda. Istina i Monca je doputovala na Bentegodi bez Rovele, Mote Karvalja i Marlona, ali Paladino ima mnogo bolje alternative od svog kolege Zafaronija. 

Verona je na poslednjem meču pred svojom publikom, protiv Fjorentine, prekinula niz od četiri uzastopne utakmice na kojima je osvajala bodove (tri pobede i jedan remi). Kuriozitet je da je i Monca prekinula svoju pozitivnu seriju na gostovanjima u 2023. porazom od Salernitane na Arekiju.

U Veroni se sve nade polažu u Darka Lazovića. Srpski fudbaler igra u životnoj formi i to što Verona ima i dalje šanse da spase prvoligaški status zasluga su 32-ogodišnjeg Čačanina. 

Trener domaćina Marko Zafaroni drži mnogo do današnjeg duela jer je on započeo veliki pohod Monce ka Seriji A obezbeđujući plasman u Seriju C. Zafaroni je više od 100 puta vodio Moncu u periodu od 2016. do 2018. godine i bio je prvi trener koji je dobio otkaz kada je počela era Berluskoni-Galijani u Brijanci. 

S druge strane Đanluka Kaprari će igrati protiv tima u čijem je dresu odigrao svoju najbolju sezonu u Seriji A postigavši 12 golova. 

VERONA 3-4-2-1: Montipo - Davidovič, Manjani, Kopola - Faraoni, Tameze, Duda, Depaoli - Braf, Lazović - Gaič

MONCA 3-4-2-1: Di Gregorio - Ico, Mari, Kaldirola - Birindeli, Pesina, Sensi, Karlos Augusto - Čurija, Kaprari - Petanja


tagovi

Serija ADušan VlahovićJuventusRomaInterac milanFjorentinaSampdorijaDejan Stanković

Obaveštavaj me

Juventus
Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara