Detalj sa meča (©Reuters)
Detalj sa meča (©Reuters)

Nedostajala si, Premijer ligo! Golmanska klinika, eksplozija Lesterovog dijamanta, pa makazice u nadoknadi! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.06.20. | 15:41

Sjajan meč na Vikaridžu

Italijani imaju neki karakterističan šmek, Nemci uvek časte golovima, Španci su tehnički verovatno najpotkovaniji na planeti, ali ne greše ni oni koji kažu da se najbolji fudbal igra u Premijer ligi, jer iako vole da ponekad i bez osnova sebe dižu u nebesa, umeju Englezi i te kako da oduševe. Jedan takav slučaj imali smo na otvaranju subotnjeg programa u 30. kolu prvenstva Engleske, na Vikaridž Roudu Votford – Lester 1:1 uz dobar tempo, sijaset majstorskih poteza i dve apsolutne bombe od golova.

A delovalo je da će to biti jedna od “onih” utakmica. Onih u kojima nema golova, a opet uživaš. I na kraju ostaneš da se pitaš: kako dođavola na semaforu piše 0:0?! Problem je bio u tome što su u moru raspoloženih za igru za nijansu iznad svih bili baš golmani: Ben Foster na jednoj i Kasper Šmajhel na drugoj strani.

Izabrane vesti

Ovaj prvi je istina imao i malo sreće, pošto je projektil Marka Olbrajtona iz 75. minuta ulubio stativu, ali se odbio i bolje. Samo koji tren kasnije i Foster je dobio šansu da se istakne i oduzme malo slave Šmajhelu. Tada je Džejms Medison mirno prihvatio pas Demaraja Greja i sa dosta osećaja šutirao sa ivice kaznenog prostora. Svi su je već videli u golu, ali se Foster bacio koliko je dug i oduzeo nam dozvolu da pišemo hvalospeve o Medisonu, iako je ostao utisak da je on jedan od retkih Engleza koji miluje loptu.

Šmajhel je svoje trenutke slave proživeo još ranije. Prvo je u 34. minutu u situaciji jedan na jedan, a sve posle greške Vilfreda Ndidija, zaustavio pokušaj Abdulajea Dukurea. U istom takvom nezavidnom položaju bio je Šmajhel i u 48. mintuu kada je Ismaila Sar išao sam na golmana Lisica, ali ni on nije mogao preko.

Sar je inače celim tokom stavljao na muke Lesterovog beka Bena Čilvela, pretrčavao ga i pretio da će mu urušiti sav taj ugled zbog kojeg Lester od Čelsija – pominje se i Mančester Siti - traži čak 60.000.000 funti za potpis 23-godišnjeg fudbalera. Ko ga je prvi put gledao mogao je da o Čilvelu pomisli da je samo još jedan u beksrajnom nizu “ogromnih talenata” koje je izmaštala ostrvska štampa. A onda, u 90. minutu, duga lopta Demaraja Greja skoro sa centra igrališa i projektil u stilu Roberta Karlosa. Pocepao je Čilvel mrežu Votforda, sreća pa Votford nije stigao tu loptu, verovatno bi ostao bez šake.

Sve što je Lester trebalo da uradi ne bi li se učvrstio na trećem mestu na tabeli bilo je da izdrži još tih nekoliko minuta. Ali baš u tome je ta draž Premijer lige. Tamo tri minuta umeju da potraju dugo. Tamo se za tri minuta 30 pređe iz faze odbrane u napad. I baš kad su Lisice pomislile da su završile posao, korner i trenutak nepažnje, pala je lopta pred Kregom Dosonom, a on je u maniru prekaljenih golgetera aktobatskim makazicama sproveo iza Šmajhelovih leđa. Imao je Danac tu loptu na ruci, uzalud, prejak je to bio šut.

Na kraju, pravednih 1:1, Votford je bod iznad zone ispadanja, Lester je ostao na trećem mestu, s tim da će Čelsi imati priliku da mu se primakne na svega tri boda zaostatka. Što i nije toliko bitno, jer Lesterov cilj je pozicija broj četiri i plasman u Ligu šampiona od jeseni. Ne bi nam smetalo nimalo. Uživanje je gledati ih pod vođstvom Brendana Rodžersa.

ENGLESKA 1 - 30. KOLO

Petak

Norič - Sautempton 0:3 (0:0)

/Ings 49, Armstrong 54, Redmond 79/

Totenhem - Mančester junajted 1:1 (1:0)

/Bergvajn 27 - Fernandeš 81 penal/

Subota

Votford – Lester 1:1 (0:0)/Doson 93 - Čilvel 90/

16.00: (2,75) Brajton (3,30) Arsenal (2,55)

18.30: (3,30) Vest Hem (3,25) Vulverhempton (2,25)

20.45: (2,65) Bornmut (3,10) Kristal Palas (2,80)

Nedelja

15.00: (3,00) Njukasl (3,00) Šefild Junajted (2,55)

17.15: (5,70) Aston Vila (4,00) Čelsi (1,60)

20.00: (5,50) Everton (3,80) Liverpul (1,65)

Ponedeljak

21.00: (1,15) Mančester Siti (8,50) Barnli (15,0)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Ben ČilvelKreg Doson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara