Alvaro Negredo (Foto: AFP)
Alvaro Negredo (Foto: AFP)

Negredo se posle pet godina vraća na Mestalju da zadrži Valensiju u zoni ispadanja

Vreme čitanja: 3min | pon. 04.01.21. | 14:40

Slepi miševi se po prvi put posle 38 godina našli ispod crte nakon 16 odigranih kola

Dočekan je Alvaro Negredo leta 2014. u Valensiji na velika vrata. Stigao je tek kao pozajmljen fudbaler Mančester Sitija, ali sa bogatim CV-jem (Real Madrid, Sevilja). Godinu dana kasnije španski klub je "aktivirao bombu" i otkupio snažnog napadača od Građana za 28.000.000 evra. U tom trenutku Negredo je poneo epitet najskupljeg pojačanja u istoriji Valensije. Istog leta će mu titulu preuzeti Rodrigo, a potom i Gonsalo Gedeš, koji je i dalje nosi. Još je samo na Jaspera Silesena, pored pomenute dvojice, Valensija izdvojila više novca, kako u eri Petera Lima, tako i u istoriji kluba sa Mestalje.

Međutim, Negredo taj novac nikada nije opravdao svojom konstantnošću. Na 74 utakmice za Slepe miševe u svim takmičenjima svega 18 golova. Mada je onim jednim u revanš meču plej-ofa protiv Monaka, kojim je svom timu doneo grupnu fazu Lige šampiona, verovatno povratio singapurskom biznismenu sav novac koji je ovaj uložio u njega, i potom, na kraju iste sezone, 2016. spakovao kofere i krenuo u fudbalsko putešestvije po svetu. Prvo u vidu pozajmice u Midlsbrou, potom preko Bešiktaša i Al Nasra, da bi se početkom ove sezone vratio u Kadiz, sa kojim će se posle punih pet godina večeras vratiti na Mestalju, gde će njegov tim gostovati Valensiji u poslednjem meču 17. runde Primere (21.00).

Izabrane vesti

Biće to duel dva tima koji su poslednje prvenstvene pobede upisali protiv Reala, odnosno Barselone. Problem je što je Valensija od trijumfa nad braniocem titule u narednih sedam kola osvojila još samo četiri boda, pa se posle Valjadolidove pobede nad Hetafeom ovog vikenda našla ispod crte, po prvi put u 38 godina posle 16 odigranih rundi. Stoga će ekipa Havija Grasije morati da pobedi večeras ukoliko želi da pobegne iz zone ispadanja.

Tim iz Andaluzije je u nešto boljoj situaciji, prvenstveno zahvaljujući učinku sa starta sezone. Ali kriza je i te kako uočljiva i u redovima tima Alvara Servera. Nakon trijumfa nad Barselonom, Kadiz u naredne četiri utakmkice nije tresao mreže rivala, osvojivši samo jedan bod, i očekivano je skliznuo u donji deo tabele, na samo četiri boda od večerašnjeg protivnika.

Grasija ni ovog puta zbog povrede neće moći da računa na Uroša Račića, Jaspera Silesena, Gabrijela Paulistu, kao ni na suspendovanog Gonsala Gedeša i Žasona. U tim se vraćaju Ugo Giljamon i Toni Lato. U gostujućem sastavu nema Salvija, koji je pozitivan na korona virus, i povređenog Markosa Maura, ali se vraća Hoze Mari, jedan od bitnijih igrača u timu.

PRIMERA – 17. KOLO

Subota

Viljareal - Levante 2:1 (1:0)

/Ninjo 19, Moreno 54 - Leon 73/

Betis – Sevilja 1:1 (0:0)

/Kanales 51 pen – Suso 48/

Hetafe - Valjadolid 0:1 (0:1)

/Vajsman 37/

Real Madrid - Selta 2:0 (1:0)

/Vaskez 6, Asensio 53/

Nedelja

Bilbao - Elče 1:0 (1:0)

/Munain 25/

Alaves – Atletiko Madrid 1:2 (0:1)

/Felipe ag 85 - Ljorente 41, Suarez 90/

Eibar - Granada 2:0 (0:0)

/Hil 55, 76/

Real Sosijedad - Osasuna 1:1 (0:1)

/Berenčea 46 - Kaleri 20/

Ueska – Barselona 0:1 (0:1)

/De Jong 27/

Ponedeljak

21.00: (2,10) Valensija (3,10) Kadiz (3,90)

***kvote su podložne promenama


 

 

 


tagovi

ValensijaKadizAlvaro Negredo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara