Neizvesnost na Marakani: Ben pod velikim znakom pitanja, Žule Stojković van protokola

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.08.19. | 12:52

Odluka pada po podne, alternativa Aleksa Vukanović

Deset startera Crvene zvezde za meč protiv Kopenhagena je poznato, onaj poslednji se još traži. Ili bolje rečeno – još se čeka. Učešće El Fardu Bena u možda i najvažnijoj utakmici ovog leta je pod velikim znakom pitanja. Konačna odluka o tome da li će junak prologodišnjih kvalifikacija biti u startnoj postavi srpskog šampiona biće doneta po podne, najkasnije do 17 časova.

Posle revanš meča sa Helsinkijem, odigranom na veštačkoj podlozi, El Fardu Ben je osetio povredu mišića. Trenirao je smanjinim intenzitetom tokom vikenda, nadali su se u stručnom štabu crveno-belih da će sve biti u redu, ali... Povreda i dalje muči ofanzivca koji je na početku ove sezone igrao slabije nego što je navikao navijače Crvene zvezde.

Izabrane vesti

Sa druge strane Vladan Milojević je uvek imao veliko poverenje u El Fardu Bena. On mu je na terenu vraćao. Posebno u velikim mečevima. Zbog toga u Ljutice Bogdana još nisu digli ruke u znak predaje i nadaju se da bi moglo da dođe do preokreta.

Međutim, u slučaju da Ben ipak ne bude mogao da igra alternativa je Aleksa Vukanović. Biće to prvi veliki meč nekadašnjeg ofanzivca Napretka u crveno-belom dresu koji igra od početka. Dao je gol u 161. večitom derbiju, ali je tada ušao sa klupe.

 Vukanović je imao nekoliko zapaženih rola tokom priprema. Posebno protiv Zenita kada je u finišu otresao Branislava Ivanovića i servirao stopostotnu šansu za Milana Jevtovića. Večeras će verovatno imati priliku da pokaže od kakvog je materijala sastavljen.

Zaimljivo je da u protokolu neće biti prošle godine standardnog desnog beka i zamenika kapitena Filipa Stojkovića. On je igrao u Helsinkiju, izgleda da a je greška kod drugog gola skupo koštala. Njegovo mesto zauzeće povratnik Gobeljić.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara