Nejmar i Mbape (Reuters)
Nejmar i Mbape (Reuters)

Nejmar i Mbape ubacili Juve u video igricu, ali je Donaruma sprečio Vlahovića da bod odnese u Torino (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 06.09.22. | 22:57

Makabi se držao poluvreme u Lisabonu

Kako je krenulo, delovalo je da će Juventus doživeti katastrofu na Parku prinčeva… PSŽ i njegove zvezde su igrali neki atomski fudbal kao iz video igrica, a Bjankoneri ni pogledom nisu mogli da uhvate Mbapea, Nejmara, Mesija

Na kraju, PSŽ je pokazao staru boljku da ne ume lako da prelomi utakmicu posle nadmoćne igre. Juventus se u drugom poluvremenu konsolidovao, uspostavio ravnotežu i mogao i do boda. Ipak, promašaje domaćih napadača je poništio Donaruma nekim dobrim odbranama i sačuvao pobedu Svetaca - 2:1.

Izabrane vesti

Impresivno su Francuzi otvorili utakmicu. Nejmar je njemu svojstvenom magijom prebacio kompletnu odbranu Juventusa a Mbape uhvatio volejčinu čiji let u mrežu je golman Perin mogao samo pogledom da isprati…

PSŽ je dominirao, sakrio loptu, napadao i posle 22 minuta igre imao 2:0. Akcija kao iz video igrica. MbapeVerati Hakimi Mbape! Odbrana Juventusa nije znala gde je lopta… Videli su je tek kad je ušla u gol.

Nejmar je plesao, Mbape bežao, Verati dirigovao… Apsolutna dominacija Pari Sen Žermena. Pre toga je Juve imao jedinu šansu u prvom poluvremenu kada je Donaruma odrbanio zicer Miliku, a Kostić u nastavku akcije šutirao pored gola.

Nakon prvih 45 minuta je delovalo da se pitanje pobednika neće postavljati u nastavku. Ali jeste.

Maks Alegri je uvođenjem Vestona Mekenija umesto mladog Miretija uspeo da vrati Juventus u ravnotežu. Možda bi sve bilo rešeno ranije da Mbape nije bio sebičan kada je mogao da doda Nejmaru za 3:0 ali je odlučio da šutira. I promašio je…

Dva minuta kasnije je stigla kazna. Donaruma je slabo istrčao posle kornera, a Mekeni glavom prepolovio prednost domaćih. Juve se vratio!

Imao je Vlahović brzo šansu za izjednačenje ali mu je Donaruma odbranio šut glavom. Kostić je opet dobio šansu za popravni ali je ponovo slabo šutirao. Izgubio je PSŽ onaj ludački tempo iz prvog poluvremena, Juventus je uspeo da umrtvi utakmicu i da čeka šansu. Dobio je još jednu kada je Kostić proigrao Lokatelija ali je ovaj oklevao i upropastio dobru priliku. Na kraju je Nejmar imao mogućnost da sjajnu utakmicu krunuše golom ali mu je Perin odbranio. Iako je Mbape postigao dva lepa gola, Brazilac je večeras bio makar na istom, ake ne i višem nivou.

U istoj grupi je Benfika kod kuće opravdala ulogu ubedljivog favorita protiv Makabija iz Haife i slavila 2:0.

Sa dvojicom novih štopera koji su nedavno stigli i identičnim ostatkom tima koji je eliminisao Crvenu zvezdu, Izraelci su se dobro držali u Lisabonu i otišli na poluvreme sa 0:0. Benfika je bila superiornija u igri sa loptom ali se Makabi branio organizovano i dozvolio protivniku samo jednu dobru šansu koju je propustio Rafa Silva. Ipak, portugalski ofanzivac se iskupio na početku drugog poluvremena kada je sa peterca pogodio za 1:0. Samo četiri minuta kasnije je Grimaldo duplirao vođstvo evrogolom sa 20 i kusur metara i rešio utakmicu.


PSŽ – Juventus 2:1 (2:0)

/Mbape 5, Nejmar 22 – Mekeni 53/

Stadion: Park prinčeva. Sudija: Enotni Tejlor (Engleska)

PSŽ (3-4-3): Donaruma – Ramos, Markinjos, Kimpembe – Hakimi (od 78. Mukijele), Verati (od 87. Sančes), Vitinja (od 78. Danilo), Mendeš – Mesi (od 84. Soler), Mbape, Nejmar               

JUVENTUS (3-5-2): Perin – Bremer, Bonući, Danilo – Kvadrado (od 74. De Šiljo), Mireti (od 46. Mekeni), Rabio (od 87. Ken), Paredes, Kostić – Vlahović, Milik (od 68. Lokateli)

Benfika – Makabi Tel Aviv 2:0 (0:0)

/Rafa Silva 50, Grimaldo 54/

Stadion: Luž. Sudija: Andreas Ekberg (Švedska)

BENFIKA (4-2-3-1): Vlahodimos – Bah, Anotnio Silva, Otamendi, Grimaldo – Florentino Luiš, Fernandez – Neres (od 65. Aursnes), Rafa Silva (od 79. Gonsalveš), Žoao Mario (od 79. Šikinjo) – Ramos (od 46. Ramos)

MAKABI (4-3-3): Koen – Sundgren, Batubinsika, Sek (od 67. Podgoreanu, od 79. Menhame), Goldberg – Mohamed (od 31. Abu Fani), Lavi, Šeri – Haziza, David (od 46. Acili), Pjero (od 79. Rukavicja)

Grupa H

PSŽ - Juventus 2:1 (2:0)

/Mbape 5, 22 - Mekeni 53/

Benfika - Makabi Haifa 2:0 (0:0)

/Rafa Silva 50, Grimaldo 54/


 


tagovi

Kilijan EmbapeNejmar

Obaveštavaj me

Juventus
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara