Jovan Milošević (© Star sport)
Jovan Milošević (© Star sport)

Neka bude što nije bilo nikad ove sezone

Vreme čitanja: 4min | sre. 26.04.23. | 10:45

Novosađani očekuju pomoć Crvene zvezde u pohodu na četvrto mesto i nadaju se da će prvi put spojiti tri slavlja

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Posle dva uzastopna rutinska trijumfa nad Novim Pazarom na „Karađorđu“ (2:0, 4:0), zrela je Vojvodina az napad na još bolji plasman do kraja prvenstva. Lale su trenutno bodovno izjednačene sa Partizanom, koji je u ozbiljnoj rezultatskoj krizi, a predstoji mu okršaj sa večitim rivalom Crvenom zvezdom. Iako je četa Miloša Milojevića već obezbedila šampionsku titulu, večiti derbi uvek donosi poseban motiv, te se Novosađani uzdaju u trijumf šampiona u Humskoj, koji bi im uz pozitivan rezultat na „Čika Dači“ omogućio da preotmu četvrto mesto. Lale tamo očekuje neugodno gostovanje kragujevačkom Radničkom 1923, gde će juriti prvi het-trik pobeda u ovoj sezoni (16.00, TV Arena Premium 2).

Izabrane vesti

Ako dođu do nova tri boda u srcu Šumadije, a Zvezda ostane neporažena u sudaru sa Parnim valjkom, Vojvodina će 32. kolo Mozzart Bet Superlige završiti na četvrtoj poziciji, koja sigurno garantuje izlazak u Evropu. Doduše, najverovatnije će i petoplasirani tim imati evropsku vizu (ukoliko Kup osvoje Zvezda, Čukarički, TSC ili Vojvodina), ali je svakako lakše kada ne zavisite od nekog spleta okolnosti. Uz to, Novosađani sigurno imaju i poseban motiv da se posle dugo vremena nađu ispred jednog beogradskog večitog rivala, te nema sumnje da će istrčati puni elana na megdan Kragujevčanima.

Stara dama je u dobroj formi, o čemu svedoči i niz od 16 utakmica bez poraza u prvenstvu i na dva meča u Kupu, što je najduži niz pozitivnih rezultata u klupskoj istoriji. Tu su i pobede u velikim derbijima protiv Čukaričkog (3:2), Partizana (2:1), te u dva navrata protiv Pazaraca. Pokazali su Novosađani u tim susretima jak karakter i timski duh, pa puni samopouzdanja dočekuju i novi izazov. A dodatni motiv leži i u tome što u ovoj sezoni nisu nijednom uspeli da naprave niz od tri uzastopne pobede.

Ipak, Voša tokom cele sezone mnogo bolje igra pred svojom publikom nego van Novog Sada. Od ukupno 57 osvojenih bodova 36 su odneli kao domaćini, a tek 21 u gostima.

U prolećnom delu sezone jedini trijumf na strani Vojvodina je zabeležila protiv niškog Radničkog na Čairu (4:1), a remizirala sa Crvenom zvezdom na Marakani (1:1), Mladosti u Lučanima (1:1), Voždovcem na „Krovu“ (0:0), Javorom u Ivanjici (1:1), te TSC-om u Bačkoj Topoli (1:1).

Zato stručni štab Vojvodine u ovom susretu vidi idealnu priliku da se popravi slika ekipe kada igra u gostima, ali zna da je posao zahtevan.

Jedino smo u Nišu protiv Radničkog imali i dominaciju i rezultat (4:1), a u Ivanjici (1:1) i na gostovanju Voždovcu (0:0), to nije bio slučaj. Pored korektne igre, moramo da budemo i dosta drčniji i hrabriji. Radnički će sigurno pokušati pred svojom publikom da pruži maksimum. Kvalitetni su i individualno i timski, u tehničkom i realizatorskom smislu. Međutim, mi nećemo da ispustimo ovaj niz i atmosferu. Daćemo sve od sebe da pobedimo na ovom gostovanju”, rekao je trener Radoslav Batak.

Novosađani i dalje ne mogu da računaju na Marka Bjekovića, pa će opet u poslednjoj liniji pojedini igrači morati da igraju na atipičnim pozicijama. Milan Lazarević će pokrivati mesto levog beka, dok će uz desnu aut-liniju ponovo delovati Igor Jeličić. Valja očekivati da minutažu nakon duže pauze upiše i talentovani Uroš Kabić, koji se gotovo u potpunosti oporavio od povrede, a verovatno će opet utakmicu početi perspektivni napadač Jovan Milošević, koji je u prošlom kolu upisao prvenac u Mozzart Bet Superligi. Dobrim partijama se Bataku nametnuo Nemanja Ljubisavljević, koji je zimus stigao u Vojvodinu, mižda danas dobije šansu pre Mamadua Traorea, odnosno da čini štoperski tandem s Urošem Vitasom.

Biće ovo treći ovosezonski sudar Lala sa ekipom Dejana Joksimovića. Oba puta je bio uspešniji tim iz Srpske Atine, u Kragujevcu su slavili sa 2:0, a na zatvaranju jesenje polusezone stigli do pobede i u Novom Sadu (2:1). Prema tome, nesumnjivo će domaći tim imati veliki motiv da se revanšira Vojvodini i prikaže još jednu dobru partiju. Tradicija u međusobnim okršajima je takođe na strani novosadskog superligaša, koji je slavio 21 put, u devet navrata je bilo nerešeno, a Kragujevčani su zabeležili sedam trijumfa.

Projektovani sastav Vojvodine (4-2-3-1): Carević – Jeličić, Vitas, Ljubisavljević, Lazarević – Topić, Zukić – Čumić, U. Nikolić, Malbašić – Milošević.

MOZZART BET SUPERLIGA, PLEJ-OF

Sreda

16.00: (1,85) Novi Pazar (3,50) Voždovac (4,40)

16.00: (3,00) Radničiki 1923 (3,30) Vojvodina (2,40)

18.30: (3,70) Partizan (3,40) Crvena zvezda (2,05)

Četvrtak

18.30: (2,15) TSC (3,40) Čukarički (3,40)



tagovi

FK VojvodinaJovan Milošević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara