Serhio Buskets (©Reuters)
Serhio Buskets (©Reuters)

Neka čeka Bekam: Buskets pred ostankom u Barseloni

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.12.22. | 17:43

Iskusni defanzivni vezista ne samo da bi mogao da ostane do kraja sezone, već i da produži ugovor

Đerar Pike je pre mesec i po dana rešio da završi igračku karijeru, a pominjalo se da je i Serhio Buskets na izlaznim vratima Kamp Nou stadiona. Za razliku od godinu dana starijeg kolege, koji je usred sezone izuo kopačke svestan da više nije od velike pomoći svom nekadašnjem kapitenu, danas treneru Ćaviju, 34-godišnji defanzivni vezista nastavio je da igra kako bi u formi dočekao Svetsko prvenstvo u Kataru.

Očekivalo se da Buskets tokom januarskog prelaznog roka promeni sredinu, najčešće je dovođen u vezu sa odlaskom kod Dejvida Bekama, u njegov Inter Majami, međutim, situacija se izgleda promenila.

Izabrane vesti

Tokom intervjua za klupsku televiju Đoan Laporta je izrazio želju Barselone da Buskets ostane do kraja sezone, dok pojedini španski mediji navode da je u pripremi ponuda za produžetak ugovora, samo je dilema da li do kraja 2023. godine ili leta 2024.

"Pike i Buskets su igrači koji su pisali istoriju Barselone i ušli među klupske legende. Pored toga su i izuzetni ljudi. Što se tiče Busketsa, Ćavi računa na njega i zalaže se da on ostane, Pričalo se o mogućem odlasku na zimu, ali želimo da ostane sa nama do kraja sezone. Svakako ćemo poštovati njegovu odluku i pomoći mu u svemu što mu treba. Barsa je njegov dom. Nadam se da će nastaviti do kraja sezone. On je taj koji će doneti odluku, ali u klubu svi želimo da nastavi sa nama", izjavio je Laporta.

Buskets je celu dosadašnju karijeru proveo u Barseloni. Stigao je kao 17-godišnjak u čuvenu La Masiju, a za prvi tim debitovao dve godine kasnije. Sakupio je skoro 700 nastupa, tokom kojih je osvojio tri Lige šampiona, osam titula prvak Španije i brojne druge timske i individualne trofeje.



tagovi

Serhio BusketsBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara