(©Reuters)
(©Reuters)

Neka Seltik slavi titulu ako ga nije sramota, Rendžers ga razneo na krcatom Ajbroksu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.05.23. | 15:27

Seltik sa mnogo manje motiva odigrao derbi i izgubio – 3:0

Prvenstvo je rešeno, Seltik je uzeo titulu, “maltretirao” je Rendžers tokom cele sezone, ali opet – nije nevažno. Pred krcatim tribinama Ajbroksa Rendžers je igrao za čast, za tradiciju i deklasirao najljućeg rivala – 3:0. Da njegovi navijači imaju makar nešto da proslave pred kraj šampionata.

Igraju Rendžers i Seltik “beskonačno” mnogo derbija tokom sezone, ova epizoda danas je bila čak 436. po redu! Ali i pored toga tribine su pune kao oko, strasti ne fali, golovi se proslavljaju kao da su u 90. minutu za titulu. Da čovek skine kapu i pokloni se ovim gigantima iz Glazgova.

Izabrane vesti

Seltik je već osvojio titulu i zato je Policajcima danas motiv bio veći. Igrao je Rendžers za spas sezone, da bar nečim ima da se pohvali. A, zna se, svuda na svetu su navijači u stanju sve da oproste, samo ako se dobije večiti derbi. Pritom, ovo je prva pobeda za tamnoplave u Old Firmu još od avgusta 2021. godine. Seltik im se opasno približio u istorijskom bilansu. Sada je distanca 169 pobeda Rendžersa naspram 165 Seltika, uz 102 remija.

Kratko je trajala neizvesnost na Ajbroksu. Domaćin je poveo posle samo pet minuta igre, Kantvel je reagovao na odbitak u šesnaestercu i poslao “raketu” u mrežu Seltika (gol pogledajte ovde). Posle toga su Kelti preuzeli loptu, držali posed, međutim, teško im je išlo sa stvaranjem šansi.

Do kraja poluvremena još jednom se zatresla mreža zeleno-belih. Ovog puta je korner bio koban po goste. Skočio je Sutar i pogodio za 2:0 (ovde). Sve posle toga bila je pesma za Policajce...

Domaći su se možda malo i svesno povukli na startu drugog dela, prepustili su loptu i inicijativu Seltiku i čekali šansu iz kontre. Dobra prilika za zeleno-bele ukazala se u 50. minutu, ipak udarac O’Rajlija je uspeo golman Mekrori da skrene preko prečke.

Za inicijativu Kelta, ali bez efekta, stigla je kazna u 70. minutu. Sakala je s loptom obišao i golmana i gurnuo je u mrežu – 3:0 (ovde). Potop šampiona… Ili što bi rekao onomad Lola Smiljanić posle derbija: "Sad neka budu šampioni, ako ih nije sramota”…

Šala, naravno, ovaj poraz će samo malo pokvariti zasluženu feštu na zeleno-beloj strani grada.

ŠKOTSKA 1 – 35. KOLO

PLEJ-OF

Subota

Glazgov Rendžers - Seltik 3:0 (1:0)

/Kantvel 5, Sutar 34, Sakala 70/

16.00: (2,10) Aberdin (3,45) Hibernijan (3,50)

16.00: (2,55) Sent Miren (3,25) Harts (2,85)



tagovi

Glazgov RendžersSeltikOld Firm

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara