Nekad Krojf, Ronaldo, Klajvert, Eto, Ibra, juče Suarez, danas je Martin Brajtvajt Barsina „devetka“

Vreme čitanja: 1min | uto. 06.10.20. | 16:08

Zvanično

Nižu se besmisleni potezi Barselone iz dana u dan. Debakl u četvrtfinalu Lige šampiona, rašomonijada povodom statusa Lionela Mesija, šut karta Luisu Saurezu, a da su na Nou Kampu izgubili kompas svedoči i informacija da je nova „devetka“ slavnog kluba – Martin Brajtvajt.

Danski napadač skromne reputacije zadužio je dres donedavno u vlasništvu Luisa Suareza i u takmičarskoj 2020/21 u njemu će igrati sve mečeve pod palicom Ronalda Kumana. Klultni broj bio je zauzet kad je Brajtvajt zimus, usled povrede Urugvajca, došao kao zamena do kraja sezone, tad je izabrao 19 na poleđini dresa, a onda su mu se sve kockice poklopile. Kuman je oterao Suareza, „devetka“ je ostala slobodna i raspodeli brojeva za novu sezonu zgrabio ju je 29-godišnji centarfor, zasad autor samo jednog gola za Katalonce.

Izabrane vesti

To je ujedno jedna od tri promene broja u kadru, u odnosu na prethodni ciklus. Riki Puć je umesto 28 uzeo 12, dok je Ronald Arauho zadužio četvorku posle 33 u minuloj sezoni.

Što se Brajtvajta tiče, ništa protiv momka, dobar je igrač za Leganes, ranije Tuluz, Midlsbro, Bordo, međutim, deluje da je „devetka“ za njega baš preveliki zalogaj. Ipak su je kroz istoriju Barselone nosile veličine poput Johana Krojfa, Mihaela Laudrupa, Romarija, Hrista Stoičkova, Ronalda, Patrika Klajverta, Samulea Etoa, Zlatana Ibrahimovića, Aleksisa Sančeza i Luisa Suareza.


tagovi

Martin Brajtvajt

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara