Ivan Rakitić (©Reuters)
Ivan Rakitić (©Reuters)

Nekada ga je Murinjo svrstavao u društvo najboljih na svetu, danas bi da ga kupi od Barselone

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.08.20. | 15:11

Od dolaska Ronalda Kumana Ivan Rakitić je na transfer listi

Sve je ukazivalo na to će Sevilja biti nova stara destinacija Ivana Rakitića, ali izgleda da su Andalužani dobili ozbiljnu konkurenciju oličenu u Totenhemu. Kako piše mediji u Velikoj Britaniji, naročito Dejli Mejl, klub iz severnog Londona želi angažuje hrvatskog interacionalca ovog leta, odnsono godinu dana pre nego što mu istekne ugovor.

Žoze Murinjo je ubedio upravo da se raspita za fudbalera Barselone kojeg vidi kao idealnu zamenu za Kristijana Eriksena koji je u januaru pojačao Inter. Danac je svojevremeno blokirao transfer Rakitića u Inter, a ispostavilo se da je na duže staze ipak ostavio mesto koje je idealno za 32-godišnjaka. Pevci računaju na to da Barselona želi da se reši veziste kojeg je angažovala 2014. godine i da će u skladu sa tim i cena biti vrlo prihvatljiva. Dakle, Totenhem je treći Premijerligaš koji merka Rakitića pošto su se prethodno pominjali Arsenal i Mančester Junajted. Međutim, ne treba zaboraviti da je Žoze Murinjo pre nekoliko godina isticao da je za njega Ivan Rakitić jedan od najboljih na svetu.

Izabrane vesti

Ali nije ovo prvi put da tim sa nekadašnjeg Vajt Hart Lejna želi da potpiše reprezentativca Hrvatske, samo što je cena prethodnih godina prevazilazila platežnu moć kluba. Sada su okolnosti takve da Totenhem bez problema može da ga prijušti, ali ukoliko na Kamp Nou stigne zadovoljavajuća ponuda Sevilje, Premijerligašu će se stvari zakomplikovati. Jer proveo je Rakitić divne trenutke na Ramon Sančez Pishuanu u period od 2011. do 2014. godine.

Klub iz Londona je već doveo Pjer Emila Hejbjerga za 16.600.000 evra. Rakitić bi ogromnim iskustvom upotpunio vezni red ekipe i dao joj pravo da se nada da će u predstojećoj sezoni biti konkurentnija u borbi za Ligu Šampiona.



tagovi

RakitićIvan RakitićLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara