Nekada najboljem strelcu Superlige se nije dalo u Francuskoj – sad potpisuje za Muru

Vreme čitanja: 1min | čet. 23.06.22. | 17:30

Bivši centarfor Javora uskoro i zvanično u Sloveniji

Redovni hroničari fudbalskih zbivanja u Srbiji sigurno se sećaju Javorove senzacije iz sezone 2019/2020. Odlični napadač Nikola Petković igrao je fudbal života, bio je uz dvojac TSC-a Silađi-Lukić najbolji strelac Superlige. Čak se pominjao i kao potencijalno pojačanje Partizana. Istina, prilično tiho.

Na kraju je Nikola Petković dobru sezonu naplatio odlaskom u redove francuskog drugoligaša Šamblija. Dobili su na ime obeštećenja Ivanjičani 400 hiljada evra, ali se srpskom centarforu nisu otvorile karte u Francuskoj. Odmah je pokidao ligamente kolena, ali je u premijernoj sezoni ostavio prilično dobar utisak.

Izabrane vesti

Postigao je tri gola na deset mečeva, ali u sezoni za nama nije bio na nivou. Iako je Šambli ispao u treću ligu Petković je postigao samo dva pogotka i nije uspeo da zaustavi sunovrat sada već bivšeg kluba. Šambli će naredne sezone igrati u četvrtom rangu, dok će Nikola Petković krenuti u fudbasku rehabilitaciju.

Prema pisanju medija iz Slovenije Srbin rođen 1996. godine uskoro će potpisati ugovor sa Murom. On je već obavio lekarske preglede i pratio trening meč, vrlo verovatno, novih saigrača. Ostalo je samo da se transfer ozvaniči. Prošlu sezonu Mura je završila na četvrtom mestu slovenačke lige, i u novoj sezoni ima slične ambicije.


tagovi

Nikola Petković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara