Navijači Sent Etjena (©AFP)
Navijači Sent Etjena (©AFP)

Nekada šampioni, danas “davljenici”

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.05.22. | 13:05

Francuska Liga 1, plej-aut: Okser i Sent Etjen igraju dvomeč za preostalo mesto u najboljoj ligi Galskih petlova

Sent Etjen je preživeo subotu i poslednje kolo u Ligi 1. Dobio je novu šansu da se bori za opstanak u u elitnoj ligi Galskih petlova posle remija u Nantu (1:1). Morali su Zeleni da zahvale Pari Sen Žermenu koji je razbio Mec sa 5:0 i poslao ga u Ligu 2. Desetostruki šampion Francuske i do ovog meseca rekorder po broju kruna (Pari Sen Žermen se izjednačio po broju titula) igraće sa Okserom u finalu plej-auta.

I tim iz oblasti Burgundija je bio šampion Francuske i to u sezoni 1995/1996. Pod komandom legendarnog trenera Gija Rua, Okser je bio u vrhu francuskog fudbala, ali je nastala kriza u ovom milenijumu.

Izabrane vesti

Nagoveštaj boljih dana je treće mesto u Ligi 2 i izborena šansa da se vrati u elitu. U polufinalu plej-auta, Okser je pre šest dana bio bolji od Sošoa posle boljeg izvođenje jedanaeasteraca. Posle 120 minuta nije bilo golova. Svih pet izvođača najstrože kazne su pogodili, dok je Sošov tragičar bio Jan Kitala.

19.00: (2,45) Okser (3,10) Sent Etjen (2,85)

Oba tima ne mogu da računaju na najjači sastav. Za domaćina van stroja je Teo Pelenar, dok za Sent Etjen van stroja su Alžirac Rijad Budabuz, Senegalci Ivan Nejo i Saidu Sou i Timoti Koložajčak. Zeleni najveće nade polažu u Vahnija Kazrija, strelca 10 golova i Denisa Buangu, koji ima devet pogodaka na kontu i šest asistencija. Prva zvezda Oksera je Gaetan Šarbonije, najboli strelac i paker tima sa 17 golova i sedam asistencija.

Zanimljivo, pravilo gola u gostima važi u plej-autu za opstanak. Ako bude nerešeno posle 180 minuta, pobeđuje ekipa sa više golova na gostujućem terenu. Ako bude u oba meča isti rezultat, onda se igraju produžeci. Ako ne bude pogodaka u dodatnih 30 minuta, onda se pucaju jedanesterci. Kvota u Mozzartu na tip 0-2 je 1,69.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

FRANCUSKA 1, FINALE PLEJ-AUTA (PRVA UTAKMICA)

Četvrtak

19.00: (2,45) Okser (3,10) Sent Etjen (2,85)

***kvote su podložna promenama



tagovi

Francuska Liga 1Liga 1Sent EtjenOkser

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara