Mateo Retegi (©YouTube/Brad Schneider 9)
Mateo Retegi (©YouTube/Brad Schneider 9)

Nekadašnja Zvezdina opcija i najbolji strelac argentinske lige može dodatno da zagorča Gagov život

Vreme čitanja: 3min | sre. 02.11.22. | 09:44

Trofej šampiona: Boka Juniors čeka rivala u borbi za još jedan pehar, a to će biti Rasing ili Tigre, u kojem blista Mateo Retegi

Peharu se u "zube" ne gleda. Možda nema tradiciju i nije preterano bitan, ali trofej šampiona Argentine je ipak stvar prestiža. Premijerno izdanje takmičenja odigrano je prošle godine kada je River Plejt savladao Kolon sa 4:0, a sada je Boka Juniors u prilici da nastavi žetvu srebrnine. Đenovljani su kao najbolji u prvenstvu i Liga kupu zauzeli mesto u finalu i sa pažnjom će da isprate večerašnje polufinale između Rasinga i Tigrea (19.00).

Pošto su propustili priliku da postanu šampioni u uzbudljivom poslednjem kolu šampionata Argentine, Akademija Fernanda Gaga traži iskupljenje protiv Tigrea u borbi za plasman u finale Trofeja šampiona. Ovaj turnir suprotstavlja pobednika Liga kupa Argentine protiv osvajača nacionalne titule, međutim, kako se Boka Juniors etablirala u oba takmičenja, Tigre i Rasing Klub, finalista Liga kupa, odnosno drugoplasirani u prvenstvu, dobili su priliku da kroz plej-of susret dođu u šansu da podignu pehar.

Izabrane vesti

Rasing je bio tim koji je osvojio najviše bodova u godini. Dominirao je u zoni A Liga kupa i stigao do polufinala turnira, a zatim bio vicešampion u prvenstvu sa samo jednim bodom manje od Boke Juniors, pošto je poslednjeg dana izgubio od River Plejta sa 2:1.

19.00: (2,25) Rasing Klub (3,10) Tigre (3,20)

Ljuti navijači okačili su transparente po stadionu sa kritikama na račun igrača i stručnog štaba.

"Normalno je da se navijač naljuti kada ekipa izgubi. Bili smo na penal od osvajanja šampionata. Bilo je veoma dobro doći do poslednjeg meča sa šansama za pehar. Postoji mnogo toga što možemo da poboljšamo. Ovo je igra. Pobeđuješ ili gubiš", ocenio je mladi trener Fernando Gago, nekadašnji as Real Madrida, Rome i Valensije.

Što se tiče tima, ne očekuje se da Gago pravi mnogo promena u odnosu na tim koji je izgubio od Milionera u poslednjem meču. Sumnje su na desnoj strani i u veznom redu, odnosno, Ivan, Fakundo Mura, Leonel Miranda i Džonatan Gomes. Ostali fudbaleri biće isti oni koji su igrali poslednji meč za Akademiju iz Aveljande.

Tigre se kvalifikovao za poslednje instance mladog takmičenja tako što je bio treći u zoni B, eliminisao River Plejt u četvrtfinalu, Argentinos Juniors u polufinalu i potom izgubio u finalu od Boke Juniors sa 3:0. U ligi je tim iz provincije Buenos Ajres imao dobar učinak, završio je na sedmom mestu sa 43 poena i kvalifikovao se za Kopa Sudamerikanu.

Jedan od najzaslužnijih za sjajan trenutak Matadora bio je 23-godišnji centarfor Mateo Retegi, pozajmljen iz Boke Juniors, koji je bio najbolji strelac šampionata sa 19 golova, pet više od Franka Kristalda iz Urakana. Zanimljivo, Retegi je pre nešto više od dve godine figurirao kao potencijalno pojačanje Crvene zvezde.

Utakmica između Rasing kluba i Tigrea igra se na stadionu Urakana, Tomas Adolfo Duko, u Buenos Ajresu, a finale će biti u nedelju na stadionu Uniko u Vili Mersedes, u provinciji San Luis. U slučaju nerešenog rezultata posle 90 minuta igre, meč ide u dva produžetka od po 15 minuta. Ako i tada ne bude pobednika, izvodiće se penali.

---------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------

ARGENTINA, TROFEJ ŠAMPIONA - POLUFINALE

Sreda

19.00: (2,25) Rasing Klub (3,10) Tigre (3,20)

***kvote su podložne promenama


tagovi

ArgentinaRasing KlubTigreFernando GagoMateo Retegi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara