Foto: MN PRESS
Foto: MN PRESS

Nekadašnji saigrač hrabri Stankovića: April je tvoj mesec, mogao si pet da im daš

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.04.21. | 09:57

„Partizan sa Saletom Stanojevićem igra odlično, ali opet...“, poručuje nekadašnji vezista crveno-belih Dejan Ilić

Dve duge godine... Navijači Crvene zvezde imaju subjektivan osećaj da pomenuti period traje dve decenije, s obzirom da pobeda nad večitim rivalom, i u eri velikih evropskih uspeha, ima posebnu vrednost. Trener crveno-belih Dejan Stanković danas će treći put voditi tim u prvenstvenim okršajima, do sada ima dva remija, uz poraz na stadionu u Humskoj u okviru Kupa Srbije.

Verovatno ni sam Stanković nije zadovoljan, i baš zbog te činjenice najavljuje igru na tri boda, iako bi i nerešen ishod crveno-bele doveo na korak od zacrtanog cilja – nove titule šampiona Srbije. Bivši saigrači Dejana Stankovića, sa kojima je delio svlačionicu ispod severne tribine Marakane, veruju da će mladi stručnjak preneti pelcer uspeha iz igračkih dana.

Izabrane vesti

„Mogla je Zvezda da traži odlaganje za 24 sata, i da se derbi igra 8. aprila. Naravno, šalim se malo. Baš na taj dan Dejan Stanković je 1998. godine odigrao jednu od najboljih utakmica u Zvezdinom dresu. Partizan je bio rival, čuveni meč koji smo dobili sa 4:0. Ne znam da li je neka Zvezdina generacija može da se pohvali sličnim trijumfom nad večitim rivalom. Dejan je odigrao odlično“, priseća se u razgovoru za MOZZART Sport nekadašnji vezista crveno-belih Dejan Ilić.

(2,15) CRVENA ZVEZDA (3,15) PARTIZAN (3,50)

Zvezda je tog osmog aprila bila ubedljiva, ofanzivno razigrana, želela je da pokaže kako je peharu, namenjenom pobedniku prvenstva, mesto na Marakani.

„Dejan je to proleće igrao kao u transu. Nije da sada nešto pametujem sa ove vremenske distance, ali sam pre utakmice znao da će on da reši. Čudo kako je igrao, zajedno sa Pericom. To što je on radio, danas bi mu obezbedilo transfer od 50 miliona evra. Na tom meču, odigranom 8. aprila, dao je dva gola. Mogao je pet. Derbi je vrlo specifičan. Nekad si bolji, nekada si slabiji, ali u tom meču crno-beli se ništa nisu pitali“.

Međutim, sada su neka druga vremena. Zvezda ima veliku prednost na tabeli, Partizan je uspešniji u mešusobnim okršajima u poslednje vreme.

„Dejanu i ovom timu praktično nedostaje samo pobeda nad Partizanom. Pisali su istoriju ove sezone, zaslužili su da izbace Milan, ali zna se šta navijači najviše žele. Neće im biti lako. Jeste Dejan napravio velike stvari sa Zvezdom, ali Partizan sa Saletom Stanojevićem deluje jako, jako ozbiljno. Vrlo su organizovani, imaju ubitačnu kontru. Šanse su podjednake. Naravno, da se kao bivši igrač crveno-belih nadam pobedi domaćina. Ali sve ukazuje da će biti dobar fudbal, i da će biti golova“.

Mnogi smatraju da će i ovaj, 164. večiti derbi biti odlučen na sredini terena.

„Ja se najviše uzdam u Kataija i Ivanića. Isto, tako i u mlade igrače. Veliku šansu imaće Veljko Nikolić da se dokaže na jednoj velikoj utakmici. Meni je on jako, jako zanimljiv. Imaće za rivale igrače poput Šćekića, Zdjelara i Jojića“, jasan je Dejan Ilić. 


tagovi

Dejan StankovićDejan Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara