Jovan Vlalukin i Miloš Jojić (© Star sport)
Jovan Vlalukin i Miloš Jojić (© Star sport)

Neko mora da se žrtvuje: Natho, Zdjelar ili Šćekić?

Vreme čitanja: 4min | sub. 03.04.21. | 11:05

Partizan protiv Metalaca (19.05, TV Arena sport 1) želi pobedu kako bi u dobrom raspoloženju otišao na 164. večiti derbi

Postigao je 20 golova na poslednjih pet utakmica, promoviše efikasan, otvoren i direktan fudbal, međutim, kad mu se preko puta ukaže Metalac kao da se Partizan zakoči. Dvaput je ove sezone odmerio snage sa povratnikom u Superligu i oba puta ga matirao samo po jednom.

U prvom delu sezone pogodak Filipa Stevanovića bio je dovoljan samo za remi, dok je pred kraj novembra presudio hitac Takume Asana, što pokazuje koliko je tim iz Gornjeg Milanovca nezgodan po crno-bele. Uostalom, trener Parnog valjka, Aleksandar Stanojević uverava da Žarko Lazetić spada u grupu mlađih stručnjaka protiv kojih je imao najviše problema.

Izabrane vesti

U 29. superligaškom kolu (19.05, TV Arena sport 1) dodatni će za favorita biti u saznanju da je dve sedmice radio bez 11 reprezentativaca, pa je pitanje s kojim će snagama na Metalac, posebno ako se zna da su mnogi igrači umorni zbog kvalifikacionih utakmica za Mundijal, a da pojedince (ne sve, ali nekog iz kruga Natho, Asano, Jović, Šćekić, Vujačić) mora da da sačuva za večiti derbi, na programu već 7. aprila na stadionu „Rajko Mitić“.

Imamo četiri dana do derbija i nema potrebe da čuvamo igrače, imaju dovoljno vremena da se oporave. Uvek igram sa najjačim sastavom, međutim, sad imamo problem sa Asanom i Nathom, jutro pre utakmice sa Metalcem još nisu stigli u Beograd. Jedni razlog rotacije je umor, ne čuvanje za sredu“, pojasnio je Aleksandar Stanojević pred okršaj u Humskoj.

Iako nije otkrio startere logično je pretpostaviti da će nekog od stadardnih prvotimaca morati da žrtvuje. Kako zbog umora i iscrpljujućih putovanja u proteklom periodu, tako i izazovnih mečeva naredne sedmice (u sredu sa Crvenom zvezdom, u subotu sa niškim Radničkim). Možda i najveća dilema je ko će od nominalnih zadnjih veznih biti partner Milošu Jojiću ispred odbrane u postavci 4-2-3-1. Razlog prvi: Saša Zdjelar ima tri žurta kartona i ako bi dobio još jedan sam sebe bi izbacio iz konkurencije za 164. večiti derbi. Razlog drugi: Bibars Natho je igrao sve tri utakmice za Izrael, usput tek u petak doputovao u Beograd. Razlog treći: Aleksandar Šćekić je bio dvaput na terenu u dresu selekcije Crne Gore.

Upravo tom logikom trebalo bi očekivati momka iz Berana u prvih 11, dok bi eventualni izostanak Natha (tokom proleća na poziciji „desetke“) mogao da pokrije Sejduba Suma, naraslog samopouzdanja posle gola kojim je Gvineju lansirao na Kup afričkih nacija. Neizvesno je da li će početi i Takuma Asano, tim pre što je i Japanac kasnije od očekivanog sleteo u Srbiju, a ekipi je potreban svež za duel sa Zvezdom.

Najteže su utakmice pre i posle derbija, u prvom delu sezone igrali smo sa Metalcem nerešeno, posle duela sa Crvenom zvedom izgubili smo u Nišu. Šta mi znači pobeda u večitom derbiju ako ne pobedimo prethodnu utakmicu. U protkelom periodu igrali smo izuzetno dobro, ali jednom lošom utakmicom možete da izađete iz forme. Poštujem ekipu iz Gornjeg Milanovca, pre svega zbog trenera Žarka Lazetića i igrača poniklih u Partizanovoj školi, igraju sa poštovanjem prema bivšem klubu, opet - daju maksimum. Bitno nam je da sad ostvarimo dobar rezultat, nećemo ništa da kalkulišemo za derbi i trenutno mi je samo važno na koji način ćemo da osvojimo tri boda. Rekao sam svom stručnom štabu da neću ni ići na derbi ako ne savladamo Metalac“, dodao je Stanojević.

Superliga Srbije, 29. kolo, 19.05: (1,20) Partizan (6,75) Metalac (14,00)

Da bi sačuvao kakvu-takvu šansu za prekret u šampionskoj trci, Partizan ne bi smeo da greši na „malim“ utakmicama. A kod kuće je dobio poslednja 23 od 24 meča u svim takmičenjima. U poslednje vreme dao je pet golova Zlatiboru, po četiri Novom Pazaru i Voždovcu, tri Radniku, dva Vojvodini...

S druge strane, Metalac je na poslednje tri utakmice skupio pet bodova, na svakom od tih sureta davao je i primao golove, ali njegov učinak u minulom periodu na gostovanjima nije za pohvalu. Od osam duela dobio samo onaj u Novom Sadu protiv Proletera, izvukao remi na Banjici i u Lučanina, a pretrpeo pet poraza. U Humskoj ih je tokom istorije nanizao sedam.

Profesionalac sam, trener Metalca... Divim se Partizanu, gostovaćemo na mom omiljenom stadionu. Uživaćemo u svakom trenutku meča i naš je zadatak da damo sve od sebe da bismo po-bedili. Ukoliko ne budemo uspeli, čestitaćemo protivniku i nastavićemo da radimo još jače kako bismo bili bolji. Ova utakmica daće nam najbolje odgovore na razna pitanja“, pojasnio je Žarko Lazetić, šef stručnog štaba gostujućeg sastava.

-------------------------------------------

SUPERLIGA SRBIJE, 29. KOLO

PARTIZAN – METALAC, 19.05 (TV Arena sport 1)

Beograd

Stadion Partizana

Igra se bez prisustva gledalaca

Sudija: Danilo Grujić

Projektovani sastavi

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković – Miljković, S. Marković, Vujačić, Obradović – Šćekić, Jojić – L. Marković, Suma, F. Stevanović – Holender. Trener: Aleksandar Stanojević.

METALAC (4-1-4-1): Puletić – Vlalukin, Rogač, Pecelj, Milićević – Krajišnik – Kokir, Maksimović, Zoćević, Prestiž – Katanić. Trener: Žarko Lazetić.

SUPERLIGA - 29. KOLO

Petak

TSC - Proleter (1:0)

/Banjac 33, Lukić 89/

Vojvodina - Novi Pazar 1:0 (0:0)

/Mrkaić 67/

Voždovac - Mačva 0:0

Mladost - Radnički 4:1(0:0)

/Bojović 62, 71, Jovanović 74, 84/

Čukarički - Spartak 5:1 (2:1)

/Jovanović 8, 30, Savić 47, 58, Tanasijević 54 - Šimura 45+2/

Nedelja

14.55: (2,45) Inđija (3,10) Rad (3,10)

14.55: (1,42) Javor (4,50) Bačka (8,00)

14.55: (1,55) Radnik (4,00) Zlatibor (6,25)

17.00: (19,0) Napredak (8,50) Crvena zvezda (1,13)

19.05: (1,17) Partizan (7,50) Metalac (16,0)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Bibars NathoSaša ZdjelarAleksandar ŠćekićAleksandar StanojevićŽarko LazetićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara