Dejvid Mojes (©Reuters)
Dejvid Mojes (©Reuters)

Nema Alvaresa, ali tu su Paketa, Kudus, Vord Prauz, Bouven… Vest Hem se neće čuvati, Mojes otkrio jednu kartu za TSC

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.09.23. | 18:18

Umesto Alfonsa Areole na golu Lukaš Fabijanski…

Nije strano Englezima da na međunarodnoj sceni kombinuju i otaljavaju posao kada ne igraju u Ligi šampiona. Znaju da odigraju taman koliko je potrebno da pobede ili prođu, ali to sa Vest Hemom nije slučaj. Pre dve godine je dobro zagrizao u Ligi Evrope i stigao do polufinala, prošle uzeo pehar Lige konferencija i u novoj evropskoj sezoni želi da ponovi taj uspeh.

Možda neće udariti svom silinom na TSC u Londonu, ali neće biti ni zabušavanja sutra uveče na Olimpijskom stadionu. Neće biti jednostavno ekipi iz Bačke Topole da ukroti napadački korpus domaćina, bez obzira na to za koga će se Dejvid Mojes opredeliti. Jer, ima neverovatnu širinu: Lukas Paketa, Mohamed Kudus, Said Benrama, Džerod Bouven, Majkl Antonio, Džejms Vord Prauz… Pred sastavom Žarka Lazetića je paklen posao.

Izabrane vesti

Dejvid Mojes se više bavio svojim timom, nego viceprvakom Srbije. Nije se upuštao u dublju analizu, što ne znači da je TSC potcenio i da ga nije skenirao sa pomoćnicima.

“Za njih je dobra stvar što su ovde. Gledali smo njihove utakmice sa Bragom i stekli predstavu na kom su nivou. Oni su zaista dobro otvorili sezonu u svojoj ligi i znamo da će biti teška utakmica sutra”, rekao je Dejvid Mojes.

Vest Hem je prethodne godine u Pragu podigao trofej Lige konferencije, godinu dana ranije je igrao polufinale Lige Evrope i želja škotskog trenera je da ponovi takve rezultata, međutim, svestan je da će biti teško i da će mnogo toga zavisiti od klubova koji dođu kao treći iz Lige šampiona.

“Evropska takmičenja su postala teža… Toliko timova koji su igrali u Ligi šampiona sada su u Ligi Evrope. Oduševljeni smo što smo ponovo u Ligi Evrope, konkurencija je postala jača u odnosu na period od pre dve godine kada smo bili deo nje. Dok ne vidimo koji timovi će ispasti iz Lige šampiona, ne bih davao prognoze. Tek tada ću imati jasniju sliku ko su favoriti”, poručio je Dejvis Mojes i dodao:

“Biti u finalu i polufinalu dve godine zaredom je sjajna stvar. Voleo bih to da ponovim”.

Kadrovski problema nema u Vest Hemu, samo na Edsona Alvaresa neće moći strateg Čekićara da se osloni, jer odrađuje suspenziju.

“Sve igrače imam na raspolaganju, svi su spremni. Jedino je Edson Alvares suspendovan. Još se navikava na Premijer ligu, ali je zdrav i u formi”.

Otkrio je Dejvid Mojes jednu kartu dan pre meča sa timom iz Bačke Topole, na golu će biti Lukaš Fabijanski.

“Konkurencija u timu je jaka, igrači imaju samopouzdanje, a ono proizilazi iz pobeda. Lukaš Fabijanski će sigurno sutra uveče braniti. On je sjajan golman, imao je odlične momente. Nekoliko godina unazad je u dobroj formi i on će definitivno biti na golu”.

Govorio je i o pojačanjima…

“Sviđa mi se ono što vidim i mislim da je stvarno dobar igrač. Zato smo ga i doveli, i nadamo se da će u narednih nekoliko nedelja pokazati šta zna. Dali smo mu vremena i ne očekujemo previše toga tako rano”, izuzetno je zadovoljan potpisom Mohameda Kudusa, ali i Džejmsa Vord Prauza:

“Baš dobar potpis za nas. Može da odgovori različitim ulogama u veznom redu, dobili smo vrhunskog igrača i postali moćniji. Sjajno je počeo u Vest Hemu”.

Ni Tomaš Souček, kao ni Dejvid Mojes, nije preterano detaljisao o TSC-u.

“Pogledali smo video klipove i dobro smo se pripremili. Znamo kako su igrali u nekoliko poslednjih utakmica, u kakvoj su formi, da su prvi u njihovoj ligi… Tako da moramo da budemo najbolja verzija sebe. Targetirali smo pojedine igrače i želimo da imamo osećaj koji smo imali prethodnih godina u Evropi”, kazao je Čeh.

Pune tri godine deo je londonskog kluba i stava je da je ova generacija najbolja.

“Ovo je možda i najjača ekipa Vest Hema čiji sam deo. Imamo različite tipove igrača, individualno smo kvalitetno i mentalno jaki. Izvrstan smo tim”, zaključio je Tomaš Souček.


tagovi

TSC Bačka TopolaVest HemLiga EvropeDejvid MojesTomaš Souček

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara