Roni (Reuters)
Roni (Reuters)

Nema jačeg tima u Južnoj Americi! Zelena oluja protutnjala i kroz Paragvaj

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.06.22. | 02:05

Palmeiras u prvom meču rešio pitanje plasmana u četvrtfinale

Dve godine već Plamieras vlada južnoameričkim fudbalom, a deluje da će i treću...

Dvostruki uzastopni šampion je u strašnom stilu započeo nokaut fazu Kopa Libertadores i čvrsto korača ka odbrani titule što bi bio podvig kakav niko nikada u Brazilu nije napravio. Kroz istoriju su samo argentinski Estudijantes i Independijente uspeli da osvoje tri titule šampiona kontinenta zaredom, a Palmeiras nemilosrdno gazi ka tom dostignuću. I ukupno petoj tituli u Kopa Libertadoresu koja bi ga učinila najtrofejnijim brazilskim klubom.

Izabrane vesti

Posle dominantnih igara u grupnoj fazi (svih šest pobeda, gol razlika 25:3!) popularni Verdao je večeras u istom stilu započeo i nokaut fazu. Palmeiras je u prvom meču osmine finala kao gost deklasirao Sero Portenjo sa 3:0 i praktično rešio pitanje plasmana u četvrtfinale gde će igrati sa boljim iz duela Atletiko Mineira i Eemeleka. Prvi meč u Brazilu je završen 1:1 pa Ekvadorci imaju šansu za senzaciju.

Ekipa Abela Brage je večeras uraganskim drugim poluvremenom ubila sve nade paragvajskog tima. U prvih 45 minuta je viđen tvrd meč i tek po jedna solidna šansa pred oba gola. A onda je Verdao silovito otvorio drugi deo igre i na krilima najboljih igrača do nogu potukao Sero.

Prvo im nije sviran čist penal posle faula nad kapitenom Gustavom Gomezom. Potom je golman Žan odbranio zicer Danila sa peterca ali kapitulacija je bila neminovna. Tim koji vodi Palmeirasova igračka legenda „ČikiArse je oružje položio u 61. minutu. Gustavo Skarpa je idealnim centaršutem pronašao Ronija na petercu, a udarna igla brazilskog tima je bio nemilosrdan egzekutor.

Samo deset minuta kasnije je opet Skarpa bio u akciji, proigrao Dudua a ovaj Ronija koji je još jednom bio na pravom mestu i duplirao prednost.

Tačku je stavio štoper Muriljo posle još jednog skoka kapitena Gomeza. Prvi šut su mu Paragvajci zaustavili na gol-liniji ali iz popravnog je bio uspešan.

Palmeiras sada može više da se posveti igrama u domaćem prvenstvu gde vodi šampionsku trku i da bezbrižno dočeka revanš sa Serom Portenjom. Zaista igraju fenomenalno i teško da postoji bolji tim u Južnoj Americi od njih...

KOPA LIBERTADORES - OSMINA FINALA, PRVI MEČEVI

Sreda

Emelek - Atletiko Mineiro 1:1 (0:1)

/Rodrigez 58 - Ademir 16/

Atletiko PR - Libertad 2:1 (2:1)

/Vitor Roke 6, Ernandez 32 - Viljalaba 20/

Korintijans - Boka Juniors 0:0

Četvrtak

Sero Portenjo - Palmeiras 0:3 (0:0)

/Roni 61, 71, Muriljo 87/

Taljeres - Kolon 1:1 (0:0)

/Franko 87 - Abila 61/

Deportes Tolima - Flamengo

Velez - River Plejt

Petak

02.30: (2,10) Fortaleza (3,10) Estudijantes (3,90)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kopa LibertadoresPalmeirasSero Portenjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara