Radost Đirone (©Reuters)
Radost Đirone (©Reuters)

Nema kontroverzi, Đirona časno pobeđuje: Portu na Balaidosu upucao vrh (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.01.24. | 15:54

Hit španske Primere skinuo Real Madrid sa prvog mesta i zaljuljao klupu Rafi Benitesu

Velika se prašina digla na Iberijskom poluostrvu, gotovo da nema utakmice Real Madrida, Barselone, pa i Atletiko Madrida na kojima nema spornih momenata i zbog kojih se navijačima iz suparničkog tabora ne diže kosa na glavi. I dok se međusobno optužuju i ratuju, Đirona pobeđuje časno. Nema kontroverzi.

Mićelov tim tu i tamo zapne, remi sa poslednjeplasiranom Almerijom može se podvesti pod kiks, ali hit španske Primere grešku na strani nije nije ponovio. Hit španske Primere je posle ‘petardiranja’ Sevilje pregrmeo i Balaidos, a vrh je upucao Portu - 1:0 (1:0).

Izabrane vesti

Odavno nije šala,niko ne gleda Đironu kao čudo od tri dana koje će sagoreti. I te kako Kraljavski klub treba da zazire, jer malo katalonsko čudo ne posustaje. Skinulo je Blankose sa prvog mesta - doduše, ima utakmicu više i bod prednosti - ostavilo Barselonu daleko iza sebe, u prašini, i opasno zaljuljalo klupu Rafi Benitesu.

Istrajava u Selti iskusni španski stručnjak, na jedvite jade se održava u Galiciji, no pitanje je koliko će još. Kad-tad će na Balaidosu izgubiti strpljenje, jer nastave li ovako - crno ima se piše. Opet će morati Jago Aspas u finišu prvenstva da vadi kečeve iz rukava.

Ni najoptimističniji, najveći fanatici verovatno se nisu nadali da bi Đirona krajem januara mogla da bude tu gde je, da će imati čak 17 pobeda i biti najefikasniji tim u ligi. Kada ne funkcioniše ukrajinska veza Viktor Cigankov - Artjom Dovbik, proradi Kristijan Stuani. Kada i on utihne, opali neko iz drugoga plana. Na Balaidosu je zasijao Portu.

Španski ofanzivac bio je egzekutor, završio je fenomenalnu akciju, koja je krenula iz Đironinog kaznenog prostora. Oslobodili su se gosti Seltinog presinga, rešili ga iz nekoliko dodavanja i završili akciju kao Barselona u najboljim danima. Sitan vez po levom boku, razmena kratkih dodavanja i sigurna realizacija Portua. Kada zatrese mrežu, katalonski klub obavezno pobeđuje. Pet preciznih hitaca i isto toliko trijumfa.

PRIMERA – 22. KOLO

Petak

Almerija - Alaves 0:3 (0:1)

/Omorodion 10, 88, Rioha 52/

Subota

Sosijedad - Rajo Valjekano 0:0

Las Palmas - Real Madrid 1:2 (1:0)

/Munjos 53 - Vinisijus Žunior 65, Čuameni 84/

Barselona - Viljareal 3:5 (0:1)

/Gundogan 68, Pedri 68, Baji 71 pen - Moreno 41, Akhomah 56, Guedes 84, Serlot 90+9, Morales 90+12/

Majorka - Betis 0:1 (0:1)

/Altimir 45+1/

Nedelja

Selta - Đirona 0:1 (0:1)

/Portu 20/

16.15: (5,00) Kadiz (3,50) Atletik Bilbao (1,75)

18.30: (2,10) Sevilja (3,45) Osasuna (3,90)

21.00: (1,53) Atletiko Madrid (4,10) Valensija (6,50)

Ponedeljak

21.00: Hetafe – Granada

***kvote su podložne promenama



tagovi

Viktor CigankovArtjom DovbikPortuSeltaĐironaPrimeraMičelRafa Benitez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara