(https://twitter.com/LUFC)
(https://twitter.com/LUFC)

Nema mesta pored Ronalda i Sanča: Danijel Džejms prešao u Lids

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.08.21. | 17:39

Bijelsi se ispunila velika želja

U prvoj sezoni i nekako, u drugoj nikako. U trećoj je počeo dve utakmice, ali saznanje da je došao Džejdon Sančo i da se vratio Krstijano Ronaldo uticali su na Danijela Džejmsa sa tri godine pre isteka ugovora napusti Mančester junajted. I to je uradio, pošto je prešao u Lids.

Ne na pozajmicu, već trajno. Klub iz Jorkšira potvrdio je da je doveo reprezentativna Velsa, sa njim potpisao do leta 2026. i ispunio veliku želju treneru Marselu Bijelsi, koji ga je tražio u nekoliko prethodnih prelaznih rokova, a dobio na koncu aktuelnog. Očekuje se da Džejms na Eland roudu bude siguran starter, pošto to nije bio na Old Trafordu, a verovatno bi potonuo u konkurenciji skupo plaćenih zvezda.

Izabrane vesti

Junajted je makar zaradio. Leta 2019. platio je Svonsiju 17.800.000 evra za slobodu Džejmsa, a prodao ga za 28.000.000. Profit od 10.000.000 evra može se smatrati sjajnim poslom rukovodilaca. Ujedno, odlazak Danijela Džejmsa predstavlja premijernu zaradu Mančestera ovog leta, prethodno je slao Brendona Vilijamsa (Norič), Aksela Tuenzebea (Aston Vila), Andreasa Pereiru (Flamengo), Fakunda Pelistrija (Alaves), Tahita Čonga (Birmingem) i Džola Pereiru (RKC Valvajk) na besplatne pozajmice, dok je golman Serhio Romero napustio klub posle isteka ugovora.

Džejmsa je Bijelsa hteo još pre dve i po godina, dok je Dan bio član Svonsija, kasnije pokušavao da isposluje zajam od Mančestera, ali mu se nije dao. Sad je dobio igrača kome veruje i od koga se očekuje da opravda status drugog najplaćenijeg fudbalera u istoriji Lidsa, više novca dato je samo za potpis Rodriga iz Valensije pre godinu dana.



tagovi

Danijel DžejmsTransferi

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara