Pablo Mari (twitter©Udinese_1896)
Pablo Mari (twitter©Udinese_1896)

Nema mesta pored Vajta i Gabrijela: Arsenalov osvajač Libertadoresa oživljava karijeru u Udinezeu

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.01.22. | 11:17

Pablo Mari na pozajmici u Seriji A

Odbrana Arsenala godinama nije delovala tako čvrsto i uigrano kao u aktuelnoj sezoni. Papreno plaćeni Ben Vajt polako opravdava obeštećenje od 58.000.000 evra i sa Brazilcem Gabrijelom čini jedan od ozbiljnijih štoperskih tandema u Premijer ligi. Alternativa u centralnom delu odbrane je Rob Holding, pa je Arsenal odlučio da do kraja sezone Pablu Mariju ponudi priliku da igra pristavši da ga pošalje na pozajmicu u Udineze. Posel odlaska Seada Kolašinca u Marselj, Mikel Arteta je uspeo da se ratosilja još jednog prekobrojnog defanzivca.

Italijanski klub je tako za nedelju dana uspeo da potpiše i drugog štopera pošto je 13. januara ugovor na tri i po godine kao slobodan igrač potpisao nekadašnjih talenat zagrebačkog Dinama Filip Benković. Dvojac je stigao da pojača konkurenciju u jednoj od slabijih odbrana Serije A koja je rivalima dopustila 36 golova na 21 utakmici.

Izabrane vesti

Mari je januara 2020. godine kao osvajač Kopa Libertadores došao na pozajmicu za koju su Tobdžije Flamengu platile 8.000.000 evra, da bi ga na leto otkupile dodavši još 6.000.000. Međutim, za ravno dve godine na Emirejtsu odigrao je tek 22. utakmice u svim takmičenjima, a tome su u dobroj meri kumovale povrede. Zbog teške povrede zgloba, nije bio u konkurenciji na tačno polovini mečeva Premijer lige u sezoni 2020/21.

Ove takmičarske godine utopio se u sivilo košmarnog Arsenalovog starta - odigrao je 180 minuta protiv Brentforda i Čelsija, imao je sreće što je u trećoj rundi sa klupe, a ne sa terena gledao kako Mančester Siti rastavlja Arsenal na proste činioce, a potom se Ben Vajt oporavio od povrede i zauzeo mesto u centralnom delu odbrane što je za Marija zničilo potpuni odlazak, ne u drugi, već u treći plan.

Nekadašnji fudbaler Mančester Sitija za koji nikada nije debitovao imaće priliku da oživi karijeru na Apeninima. Gledajući dosadašnju karijeru 28-godišnjeg Španca, jasno je da je najbolji potez napravio kada je leta 2019. godine napustio Građane i u transferu vrednom 1.700.000 evra se preselio u Flamengo. Sa Rubro-negrima je u istoj sezoni pokorio Brazileirao i Libertadores u kojem je bio standardan u čitavoj nokaut fazi. Samim tim i u legendarnom finalu u kojem je Gabrijel Barbosa od 89. do prvog minuta nadoknade sa dva gola okrenuo River Plejt.


tagovi

Pablo MariArsenalUdineze

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara