Nema sreće u Fiorentini, počeli pregovori sa Sarijem

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.02.21. | 16:15

Ponuda od 12.000.000 evra

Novi potresi na pomolu u Fiorentini. Klub iz Firence je pozeo pregovore sa Mauricijom Sarijem.

Podsetimo, Fiorentina je sezonu počela sa Đuzepeom Jakinijem na klupi ali je on smenjen usred loših rezultata. Njega je nasledio Ćezare Prandeli čiji povratak u Firencu je dočekam sa mnogo optimizma. Prandeli je nekada beležio sjajne rezultate sa Violom i očekivanja su bila velika. Međutim, ni on nije doneo pomak. Prvu pobedu je zabeležio tek posle šest kola kada je iznenađujuće slavio u Torinu protiv Juventusa. Međutim, usledila je nova serija slabih rezultata u kojoj je posebno odjeknuo debakl u Napulju (0:6). Prandeli je u 18 mečeva na klupi Viole zabeležio samo tri pobede ali je uspeo nekako da zadrži klub iznad zone ispadanja.

Izabrane vesti

To očigledno nije dovoljno američkom vlasniku Roku Komisu koji je imao veće ambicije sa Fiorentinom i nadao se borbi za Evropu. Zato su se njegovi direktori Danijele Prade i Džoi Barone sinoć sastavli sa Mauricijom Sarijem kojem su predložili trogodišnji ugovor vredan 12.000.000 evra.

Sari je odrastao u Toskani i smatraju ga lokalcem. Trenersku afirmaciju je stekao u Violinom lokalnom rivalu Empoliju na čijoj klupi je sedeo tri godine. Dobar rad ga je preporučio Napoliju u kojem je počeo novi ciklus i radio dobar posao tri sezone posle kojih ga je put vodio u Čelsi, pa u Juventus sa kojim se rastao prošlog leta posle neuspeha u Ligi šampiona.

Sari je poznat kao stručnjak specifične filizofoije koji insistira na posedu lopte i pas igri i voli dugoročnije projekte poput ovog u Fiorentini. Međutim, Sari i dalje prima obeštećenje po ugovoru sa Juventusom vredno 6.000.000 evra godišnje do 2022. Ostaje pitanje da li će pristati na finansijsku žrtvu zarad povratka na klupu. Do tada je Prandeli ‘mrtav čovek koji hoda’.


tagovi

Ćezare PrandeliMauricio Sari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara