Nemanja Čelić (©YouTube)
Nemanja Čelić (©YouTube)

Nemanja Čelić tajno oružje Ljiljana na putu ka Bundesligi

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.03.22. | 09:47

Darmštat u petak od 18.30 časova dočekuje Hajdenhajm na otvaranju 25. kola Cvajte, a očekuje se da starter bude austrijski defanzivac srpskog porekla

Ukupno je četiri sezone igrao Darmštat u Bundesligi, a posle tri je ispadao nazad u Cvajtu. Samo je jednom „preživeo“ tamo, u šampionatu 2015/2016. Ljiljani se i dalje guraju među najbolje, pokušavaju da se vrate u to elitno društvo, posle pet godina igranja u Cvajti. Uoči 25. kola su drugi na tabeli, sa samo jednim bodom manje od lidera Verdera. Mesto koje vodi direktno u Bundesligu pokušaće da zadrže i posle petka, odnosno duela sa direktnim konkurentom Hajdenhajmom.

Na početku sezone je Darmštat preuzeo Torste Liberkneht, zamenio je Markusa Anfanga koji je odveo Ljiljane do sedme pozicije. Nije zatekao Liberkneht ništa spektakularno u timu, ali očigledno da je uspeo da uklopi sve što je trebalo.

Izabrane vesti

Među ne preterano zvučnim imenima, tu je i austrijski vezista srpskog porekla, Nemanja Čelić. Ovaj 22-godišnji školarac Linca, koji je zabeležio jedan nastup za mladu reprezentaciju Austrije, u Darmštat je stigao prošlog leta. Do sada je u Nemačkoj odigrao 12 mečeva, najčešće ulazeći sa klupe.

Ipak, neće biti iznenađenje ako Čelić danas bude starter. Hajdenhajm je sve ovosezonske uspehe uglavnom izgradio kroz skok igru, prekidi su mu najjače oružje, pa će i Darmštat morati da obrati pažnju na taj segment. Upravo se u skok igri najbolje snalazi 185 centimetara visoki Čelić, kojeg nemački mediji najavljuju kao Darmštatovo tajno oružje.

18.30: (2,00) Darmštat (3,45) Hajdenhajm (3,80)

Ako se nađe na terenu, Austrijanac će najverovatnije da bude pomeren u poslednju liniju umesto suspendovanog reprezentativca Albanije Klausa Đasule. Iskusni defanzivac je u prošlom meču dobio žuti karton, već 10. ove sezone, pa mu predstoji pauza.

Darmštat je u tom kolu savladao Dinamo u Drezdenu sa 1:0, čime je prekinuo seriju od tri uzastopne utakmice bez pobede. Srećom po Ljiljane, konkurencija tu lošu formu nije uspela da iskoristi, osim fenomenalnog Verdera preporođenog dolaskom Olea Vernera na klupu.

S druge strane, Hajdenhajmova kriza i dalje traje. Remi sa Sandhauzenom (1:1) u prošlom kolu bio je treći vezani meč bez trijumfa. Zato i jeste sada pao na sedmu poziciju, ima pet poena manje od Darmštata. Bila bi ta razlika i veća, da ga nije savladao na svom terenu krajem septembra, u prvom susretu ovih ekipa ove sezone. Bilo je tada 2:1 za Hajdenhajm, a gol vredan tri boda je postigao Stefan Šimer u 86. minutu, posle izlaska Čelića iz igre.


tagovi

CvajtaDarmštatHajdenhajm

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara