Nemanja Matić nije srećan kod Solskjera, o njemu razmišlja i Borusija Dortmund

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.09.19. | 15:11

Zainteresovani i italijanski velikani

Nemanja Matić je minulog vikenda protiv Lestera prvi put ove sezone zaigrao u startnoj postavi Mančester Junajteda, ali njegova budućnost na Old Trafordu je i dalje neizvesna.

Italijanski mediji su ga letos povezivali sa Milanom, Interom i Juventusom, ali je na kraju sve ostalo u sferi raspitivanja italijanskih klubova. Iako je njegov agent Vlado Lemić bio na sastanku sa čelnicima Milana, nikakvi konkretni koraci nisu napravljeni. Međutim, ti klubovi i dalje motre na Matića, a novost je da im se priključila i Borusija Dortmund.

Izabrane vesti

Italijanski mediji pišu da i nemački velikan zainteresovan za Matića i da će pažljivo čekati rasplet situacije na Teatru snova.

A očigledno je da ona nije baš dobra za Matića i da on nije prva opcija Olea Gunara Solskjera u veznom redu Crvenih đavola. Norvežanin više veruje u prvu zvezdu tima Pola Pogbu i Junajtedovo dete Skota Mektomineja.

Matićev ugovor ističe narednog leta s tim što Junajted ima opciju da ga produži i da zaradi neko obeštećenje. Ono sigurno neće pokriti uloženu sumu od skoro 45.000.000 evra koliko je Junajted paltio Čelsiju za kupovinu Srbina, ali je realno da Crveni đavoli aktiviraju dodatnu godinu.

Italijanski klubovi se nadaju da bi mogli da dobiju Matića po bagatelnoj ceni ili na besplatnu pozajmicu s obzirom kako je Junajted ovog leta pustio Aleksisa Sančeza i Matea Darmijana na Apenine.

Matić se i ne predaje i pokušaće da dokaže Solskjeru da zaslužuje dres startera.
„Naravno dam frustriran. Želim što više da igram i da dam sve od sebe za tim. Ali trener je taj koji odlučuje i koji bira tim. Nisam srećan kada sam na klupi, ali trudim se da mu promenim mišljenje i da me izabere među startere. Sezona je dugačka, videli ste da sam protiv Lestera igrao i  da smo pobedili utakmicu. Srećan sam zbog toga, a videćemo šta će dalje trener birati. Ja sam spreman“.

Solskjeru mnogi zameraju da je na silu počeo proces podmlađivanja tima i da nije umeo ili ne ume da iskoristi kvalitet iskusnih igrača.
„U poslednjih 10 godina igram na visokom nivou i uvek sam davao sve od sebe za tim jer sam timski igrač. Nije bitno da li imate 18 ili 25 godina, u timu treba da igra onaj koji zaslužuje. Mančester Junajted daje priliku igračima koji su ponikli u klubu i to je dobro jer mladi igrači danas ne dobijaju često šansu u velikim klubovima. U velikim klubovima je i veliki pritisak i ove sezone ćemo videti ko je spreman da igra na visokom nivou. Volim da vidim mlade igrače u timu i nadam se da će nam oni doneti svežu energiju“, rekao je Matić.  

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara