Najnovije vesti

Nemanja Matić više ne igra za Srbiju

Vreme čitanja: 2 minuta

Jedan od lidera državnog tima odlučio da prekine reprezentativnu karijeru

Iskusni vezista Nemanja Matić odlučio je da prekine reprezentativnu karijeru. Zanimljivo, Matić se našao na spisku Ljubiše Tumbakovića za početak Lige nacija, ali selektor Orlova neće moći da računa na njegove usluge u okršajima sa Rusijom i Turskom.

Kako saznaje Infromer, Matić nije zadovoljan kako se neke stvari u FSS-u rešavaju, a bilo je i mnogo drugih stvari koje su mu smetale. Direktor Matijašević je već pokušavao da ga ubedi da promeni odluku, ali je ovaj navodno poručio da mu je dosta svega i ostao je pri svom stavu.

Kako navodi isti izvor, ostalo je još samo da selektor Tumbaković pokuša da ubedi Matića da se predomisli, jer mu je naophodan za predstojeće mečeve. Takođe, Infromer navodi i da u FSS-u, urkos svemu, ne prihvataju mogućnost da je stvar završena. Sa iskusnim vezistom će u narednim danima razgovarati svi oni koji bi mogli da imaju uticaja na promenu odluke. Cilj Saveza je da se reprezentacija plasira na Evropsko prvenstvo i u tu svrhu iskoristiće sve adute kako bi zadržali vezistu makar za utakmicu sa Norveškom

Matić (32) je godinama unazad jedan od lidera nacionalnog tima, iako je krajem 2012. godine kada je selektor bio Siniša Mihajlović odlučio da ne igra za Srbiju, ali se vratio u septembru naredne godine. Za Orlove je debitovao 2008. godine u prijateljskom meču sa Poljskom, a tokom karijere je u 48 navrata nosio dres sa državnim grbom. Sa Srbijom je bio i na Mundijalu u Rusiji 2018. godine.

Ukoliko ova odluka bude i ozvaničenja, Matić će u narednom periodu u potpunosti biti posvećen obavezama u Mančester junajtedu, sa kojim je nedavno produžio saradnju do leta 2023. godine.

Nemanja Matić se trenutno odmara na Ubu sa svijom porodicom, a očekuje se da će ga tamo posetiti neko iz Saveza.

Ostale vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

Uživo
Najava mečeva