Nemci besni na najboljeg strelca Borusije: Sramota; obeležen za sva vremena; ne može u Premijer ligu

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.03.23. | 10:23

Markus Tiram igra najbolju sezonu u životu i ima velike probleme sa javnošću...

Francuski napadača Markus Tiram (25) igra sezonu karijere. Sa reprezentacijom je dogurao do finala Mundijala, u dresu Borusije iz Menhengladbaha pogađa redovno (14 golova na 24 utakmice) na tržištu njegova vrednost dostigla je rekordnih 32.000.000 evra. Ali bez obzira na sve to Tiram je u poslednja 24 sata na žestokom udaru medija i stručnjaka u Nemačkoj.

Razlog - simuliranje na subotnjoj utakmici protiv Frajburga i ružan pokušaj da iznudi penal posle duela sa Nikolasom Heflerom. E sad, da je to jedina mrlja brzonogog napadača ove sezone na sve pozitivne stvari koji je uradio verovatno reakcija javnosti ne bi bila ovakva, međutim kako se Francuz maltene 'profilisao' kao simulant - izvukli su mu podužu listu eskapada - kritika ide do te mere da se dovodi u pitanje njegov transfer u englesku Premijer ligu.

Izabrane vesti

Podsetimo, već duže vreme Tiram se pominje kao želja Njukasla, Čelsija i Arsenala, pošto na leto postaje slobodan igrač, a male su šanse da će pristati na novi ugovor sa Gladbahom (kao poslednji interesent pojavila se i Barselona), no Nemci veruju da mu sklonost ka simuliranju značajno kvari reputaciju, pa tako ozbiljno dovode u pitanje da bi mogao da završi na Ostrvu, gde za takve poteze baš i nemaju razumevanja.

Najoštriji prema Tiramu bili su nekadašnji as Menhengladbaha Štefan Efenberg i ekspert Skaj sportsa Ditmar Haman.

"To što Tiram radi nema veze sa sportom. Smešno je posebno jer pokušava na najvišem nivou da iznudi takve stvari", kazao je Efenberg.

Zanimljivo da sudija Benjamin Brand nije pokazao žuti karton Tiramu nakon što se ovaj bacio u šesnaestercu Frajburga. Čak je želeo i da pogleda snimak, a onda se brzo uverio da se radilo o simuliranju...

"Za mene Tiram obeležen za sva vremena. Ovakve stvari su sramota za fudbal", nadovezao se Didi Haman.

(Situaciju sa subotnjeg meča protiv Frajburga pogledajte na 1:05)

(Sa utakmice protiv Frajburga u prvom delu sezone)

Bivši sudija Torsten Kinhofer u svojoj kolumni jasno je poručio:

"Šteta što pravila za ovakve prevarante ne predviđaju žešće kazne"...

Zanimljivo da Tiram nije naišao ni na razumevanje svog trenera Danijela Farkea. Od njegove izjave verovatno su krenula nagađanja da Francuz sebi zatvorio vrata Premijer lige.

"Radio sam u Engleskoj, znam kako tamo stvari funkcionišu. Ako uradite nešto ovako, navijači će vas izviždati. To se tamo ne prihvata".

Markus Tiram je nekoliko puta samo tokom ove sezone padao u šesnaestercu rivala bez ikakvog kontakta sa protivnicima, a imao je i nekoliko ispada tokom turnira u Kataru.

Sada nam ostaje da vidimo koliko je to zaista zasmetalo ljudima iz Njukasla, Čelsija, Arsenala... Jer ipak se radi o "besplatnoj robi" na leto.


tagovi

Markus Tiram

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara