Aleksandar Pavlović (©AFP)
Aleksandar Pavlović (©AFP)

Nemci se uplašili Srbije, Nagelsman blindira Pavlovića već u martu?

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.03.24. | 16:14

Ako ne bude igrao za seniorsku, za U21 selekciju svakako hoće

Stevan Stojanović je putovao u Minhen i dobio odgovor da nije još vreme za konačnu odluku. Ali Nemci ne žele da čekaju. Kako navodi tamošnji Skaj, selektor Julijan Nagelsman ipak razmišlja da Bajernovog Aleksandra Pavlovića pozove u tim već za martovske prijateljske utakmice sa Francuskom i Holandijom.

Pavlović isprva nije bio u Nagelsmanovim planovima. Ideja Nemaca je bila da 19-godišnji Srbin zaigra za U21 selekciju Srbije. Selektor mladog tima Antonio Di Salvo ga je već i zvao i kako navodi pouzdani Florijan PletenbergPavlović je već prihvatio poziv.

Izabrane vesti

Ali kad je Fudbalski savez Srbije objavio informaciju da je direktor srpskog A tima bio u Minhenu na razgovoru sa mladim igračem i njegovom porodicom, Nemci su očigledno rešili da ubrzaju proces i blindiraju Pavlovića.

Istina, po novim pravilima svaki igrač može da odigra do tri utakmice pre no što promeni fudbalsko državljanstvo, ali to se ipak ne dešava tako često. Mada smo baš ove nedelje imali primer da je Mile Svilar posle jedne utakmice za Srbiju rešio da se vrati u belgijsko jato.

Pavlović jeste ranije dobijao pozive za mlađe srpske selekcije, ali nikada nije zaigrao u dresu Orlova. I kada ga je Stevanović pitao za Srbiju – jer Dragan Stojković je želeo da ga uvrsti u tim već za prijateljske mečeve sa Rusijom i Kiprom – dobio je odgovor da Pavlović smatra da nije vreme da se odluči i da će to uraditi tek posle Evropskog prvenstva.

Nemci očigledno nisu uvereni da je tako čvrst u stavu.



tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeAleksandar PavlovićFudbalska reprezentacija Nemačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara