(Reuters)
(Reuters)

Nemci za 3,6 milijardi evra prodaju 20 odsto vlasništva firme koja se bavi TV pravima Bundeslige

Vreme čitanja: 1min | čet. 25.08.22. | 14:56

Zainteresovano najmanje deset kupaca

Nemačka fudbalska liga (DFL) opet se vratila na tržište privatnog kapitala, ovog puta angažujući Dojče banku kao savetnika u potencijalnoj prodaji paketa prava na emitovanje.

Dojče banka je navodno vodeći savetnik u identifikaciji opcija ulaganja, a jedna od njih je prodaja udela u novoj firmi koja bi se bavila domaćim i međunarodnim pravima na emitovanje Bundeslige 1 i Bundeslige 2.

Izabrane vesti

Bloomberg piše da je novo preduzeće procenjeno na oko 18 milijardi dolara, a prodaja 20% udela u poslu koliko bi Bundesliga da "ustupi" iznosi oko 3,6 milijardi dolara.

U maju prošle godine DFL je prekinuo pregovore sa privatnim investicionim kompanijama oko dogovora prema kojem bi tada one navodno za 500 miliona dolara dobile 25% udela u međunarodnim TV pravima lige.

Ovog puta čini se da je DFL bolje pripremljen, pa je najmanje deset investitora izrazililo interesovanje, od kojih su i najveće investicione firme privatnog kapitala.

Na Generalnoj skupštini DFL pre početka sezone, izvršna direktorka Donata Hopfen rekla je "da su interne pripreme završene i da sada liga počinje sa formalnim procesom, ali da nema unapred određivanja kako će partnerstvo izgledati".


tagovi

BundesligaBundesliga 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara