Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Nemoguća misija za Skakavce

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.08.20. | 09:33

Grashopers mora da pobedi Vintertur i da čeka poraz Vaduca da bi igrao plej-aut za popunu švajcarske Superlige

Ako se ne dogodi neko čudo ništa od povratka Grashopersa u švajcarsku elitu. Nekadašnji šampion dotakao je dno prošle sezone kada je ispao iz Superlige. Očekivao se ekspresan povratak u društvo najboljih, ali je Lozana bila dominanta u Čelendž ligi.

Pre nekoliko nedelja činilo se da Skakavcima ne može da pobegne druga pozicija i borba u plej-autu sa Sionom ili Tunom za mesto u eliti, ali ekipa iz Ciriha je razočarala u finišu sezone. Samo dva boda u prethodnih tri kola doveli su Grashopers na ivici provalije pred poslednje kolo drugoligaškog karavana u Švajcarskoj.

Izabrane vesti

Vaduc, ekipa iz Lihtenštajna, koja se takmiči u švajcarskim ligama, na pragu je plej-auta. Ima tri boda više od Skakavaca i bolju gol-razliku za tri pogotka (Vaduc+26, a Grashopers +23). Računica je jasna. Za drugo mesto Vaducu je potreban bod u gostima protiv Kriensa. Domaćinu ovaj meč ništa ne znači, a i očajnoj je formi. Nije pobedio pet utakmica u nizu, od toga ima tri poraza. Ove sezone, Kriens je uspešniji od ekipe iz Lihtenštajna. Ima dve pobede i poraz u poslednjem odmeravanju snaga.

Ukoliko Vaduc izgubi, to ostavlja nadu Grashopersu. U slučaju istog broja bodova u Švajcarskoj odlučuje gol-razlika. Kada su ekipe izjednačene sa brojem bodova i imaju istu gol-razliku, odlučuje veći broj postignutih pogodaka, a i tu Grashoper stoji slabije od rivala. Primera radi, ako Vaduc izgubi sa 1:0, Grashopers mora da pobedi nezainteresovani Vintertur na svom terenu sa bar tri gola razlike. Jasno je da samo teorija drži nekadašnjeg giganta u igri za plej-aut.

Lozana je u prošlom kolu rešila pitanje ulaska u viši rang. Bila je najbolja ove sezone. Nije blistala posle restarta sezone, ali je imala dovoljan bodovni saldo da je lagano zadržala čelnu poziciju. U poslednjem kolu na svom stadionu dočekuje Vil koga sa klupe predvodi veliko ime švajcarskog fudbala, legenda Kajzerslauterna Ćirijako Sforca.

ŠVAJCARSKA 2 - 36. (POSLEDNJE) KOLO

Nedelja

16.00: (3,10) Kjaso (3,40) Lozana Ouši (2,15)

16.00: (1,45) Grashopers (4,40) Vintertur (6,00)

16.00: (4,80) Kriens (3,90) Vaduc (1,62)

16.00: (1,25) Lozana (5,70) Vil (10,2)

16.00: (2,80) Šafhauzen (3,45) Arau (2,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Švajcarska 2Švajcarska 1VaducGrashopersLozana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara