Eran Zahavi (levo) nije u prošlogodišnjoj formi (©AFP)
Eran Zahavi (levo) nije u prošlogodišnjoj formi (©AFP)

Nemoguća misija za Tošićev R&F

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.09.20. | 09:27

Nikada veća razlika u kvalitetu nije bila između timova iz Guangdžoua

Nije bilo ni poslednjih godina neizvesnosti u duelima gradskih rivala iz Guangdžoua, Evergrandea i R&F, ali je ove sezone u šampionatu Kine razlika u klasi nikad vidljivija. Četa Fabija Kanavara korača sigurno do pol-pozicije u Grupi A u Dalijanu pred plej-of, dok ekipa našeg nekadašnjeg reprezentativca Duška Tošića posrće u ovom šampionatu. Ukoliko se ne dogodi neko čudo, Guangdžou R&F nećemo gledati u doigravanju kineske Superlige.

Posle odlaska Dragana Stojkovića Piksija očekivali su se bolji rezultati od Holanđanina Đovanija Van Bronkhorsta, ali mršavih sedam bodova u osam kola i čak 20 primljenih pogodaka, najviše u Grupi A, sigurno ne mogu da zadovolje upravu ovog kineskog kluba. Nije u formu ove godine Izraelac, Eran Zahavi, u prošlom šampionatu najbolji strelac kineske Superlige sa 29 golova.

Izabrane vesti

U poslednja dva kola primljeno je sedam golova, a postignut samo jedan pogodak. U porazu od Šendžena prošle nedelje pocrveno je najpoznatiji igrač kluba, Belgijanac Musa Dembele, nekadašnji vezista Totenhema. On neće biti u timu protiv vladara Kine, šampiona Evergrandea.

Paulinjo, Taliska, Elkeson i ostale zvezde šampiona trebalo bi da imaju lak posao protiv Duška Tošića i kompanije danas (14.00) u Dalijanu, u meču devetog kola Grupe A. U prvom meču ova dva tima ove sezone, Evergrande je bio ubedljiv, pobedio je čak sa 5:0. Poslednjih pet utakmica dobio je tim Fabija Kanavara.

Guangdžou R&F nije dao gol gradskom rivalu na tri poslednje utakmice, uz gol-razliku 0:12. Čudo bi trebalo da se dogodi da Tošićev tim ostane neporažen. Imaće iskusni srpski štoper težak posao da zaustavi brazilske velemajstore, ali i drugog strelca lige, Kineza Šihao Veija, koji je ove sezone šest puta zatresao mrežu rivala. Trenutno je najbolji strelac lige Sedrik Bakembu iz Peking Guana, nekadašnji golgeter Viljareala.

U prvom meču dana (12.00) sastaće se Šendžen i Šangaj Šenhua, ekipe koje se bore za plej-of. Tri tima su se izdvojila na vrhu tabele Grupe A, a to su Guangdžu Evergrande, Đangsu i Šandung, dok bi jedan od ova dva tima trebalo da bude poslednji putnik u plej-of. Krajem jula u prvom delu sezone, Šenhua je slavila sa 3:2. Šendžen je preporodio Đordi Krojf, koji je sredinom avgusta na kormilu zamenio Italijana Roberta Donadonija. Poslednja četiri meča ova dva tima dolazio je tip 3+.

KINA – 9. KOLO

GRUPA A (DALIJAN)

Henan - Dalijan 0:4 (0:2)

/Rondon 2, Hamšik 29, Larson 48, Ke Džao 65ag/

Šandung - Đangsu 0:1 (0:0)

/Eder 65/

Petak

12.00: (2,25) Šendžen (3,30) Šangaj Šenhua (3,00)

14.00: (1,15) Guangdžou Evergrande (7,50) Guangdžou R&F (13,0)

GRUPA B (SUČOU)

Subota

12.00: (6,25) Hebei (4,30) Šangaj SIPG (1,45)

14.00: (3,20) Đindao (3,30) Šiđadžuang (2,15)

Nedelja

12.00: (3,40) Tjenđin Teda (3,35) Čungćing (2,05)

14.00: (5,30) Vuhan (3,70) Peking Guan (1,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kina 1KinaKineska SuperligaGuangdžo R&FGuangdžou EvergrandeŠenženŠangaj Šenhua

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara