"Nenad Bjeković u Nici"
"Nenad Bjeković u Nici"

Nenad Bjeković – igrač veka Nice (FOTO i VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.09.13. | 15:44

Najistaknutiji fudbaleri francuskog prvoligaša ukazali veliku čast Partizanovoj legendi, na svečanosti povodom prelaska sa stadiona Rej na Alijanc Rivijeru prisutni još Miloš Đelmaš i Nemanja Pejčinović

Nenad Bjeković u NiciNajbolji je – Nenad Bjeković. I posle 33 godine Nica se seća srpskog napadača. Ne samo da ga se seća, nego mu se divi, što potvrđuje vest da je bivši napadač, trener i funkcioner Partizana proglašen za igrača veka u ovom francuskom klubu.

To veliko poštovanje legendi crno-belih ukazano je početkom septembra, na svečanosti povodom zatvaranja stadiona Rej i prelaska na novu Alijanc Rivejeru arenu, kad je u društvu istaknutih asova baš Srbin zavredeo privilegiju da ga proglase za najboljeg.

Izabrane vesti

Pred prvenstveni meč sa Monpeljeom, Bjekovića su navijači i novinari najpre uvrstili u idealnih 11 Nice svih vremena, poštujući činjenicu da je za vreme petogodišnjeg mandata (1976-1981) postigao 85 golova na 143 utakmice i uselio se u srca fanova sa Azurne obale. Potom su zvanje "igrač veka" podelila trojica: Nenad Bjeković, Ugo Loris i Dominik Barateli. Reprezentativni golman Francuske bio je odsutan sa ceremonije (branio u susretu sa Arsenalom), ali je poslao poruku putem video bima, da bi u internom glasanju između pomenute trojice odlučeno da najbolji igrač u 109 godina dugoj istoriji Nice postane upravo Nenad Bjeković ili Crni bik, kako su ga navijači zvali zbog njegove neustrašivosti u kaznenom prostoru.
"Bilo je predivno, svečanost će zauvek ostati u mojim mislima, baš kao što je i svaka od pet godina u Nici nezaboravna. Nisam očekivao ovakvo priznaje, meni je samo bilo važno da vidim nekadašnje saigrače i čelnike, za koje bih i krv dao", ispričao je Bjeković za francuske medije.Klupske legende

Veliki Nenad ili Bjeko, kako su ga oslovljavali novinari, posebno je dirnut činjenicom da ga ljudi pamte iako je prestao da igra fudbal pre 33 godine.
"U Partizanu mi se dešavalo da mi zvižde kad ne postignem gol, a ovde su me uvek podržavali. To ne mogu da zaboravim. Sećam se 1979. kad je Strazbur osvojio šampionsku krunu i hteo da me dovede, ali sam odbio ponudu. Moja jedina porodica u Francuskoj je – Nica. Zato sam i rekao novinarima u to doba da ću, ako ispadnemo u Drugu ligu, pre ostaviti fudbal nego da pređem u drugi klub", emotivan je Bjeković, koji će biti gost i na otvaranju novog stadiona, krajem septembra.

On je u Nici boravio zajedno sa Milošem Đelmašom, još jednim bivšim fudbalerom Partizana, jer su crveno-crni na svečanost pozvali sve igrače koji su igrali za njih, a tamo su se dva penzionisana fudbalera srela sa jedinim aktivnim – Nemanjom Pejčinovićem, koji već tri godine uspešno brani boje Nice.

 Đelmaš, Pejčinović i BjekovićMiloš Đelmaš

Navijači pozdravljaju Robija Lanžea(FOTO: ogcnice.com)


tagovi

EvropaFrancuskaLiga 1Nenad BjekovićNicaSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara