Nenad Gavrić (©MN Press)
Nenad Gavrić (©MN Press)

Nenad Gavrić napustio Novi Pazar: Nismo se dogovorili, želeo bih da se ponovo oprobam u inostranstvu

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.07.23. | 08:56

"Nikad ne reci nikad, ali sa 31 godinom prioritet je odlazak vani. Zvalo me je dosta ljudi, ništa konkretno. Voleo bih da iskoristim dobru sezonu, u kojoj smo bili šesti u prvenstvu", kaže za Mozzart Sport nekadašnji prvotimac Crvene zvezde, Vojvodine...

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Razišli su se putevi Novog Pazara i Nenada Gavrića, iako je delovalo da iskusnom fudbaleru predstoji nova saradnja sa trenerom Draganom Aničićem. Za naredne izazove spreman je ofanzivni vezista, koji je u jednoj od najboljih pazarskih sezona na 22 utakmice postigao tri gola i dodao pet asistencija. Posle desetak dana zajedničkih treninga, popularni Gavra se pozdravio i poželeo Plavima sve najbolje.

Izabrane vesti

"Razgovarali smo i nismo se dogovorili. Izrazio sam želju da se ponovo oprobam u inostranstvu, što ne znači da sam zatvorio vrata Mozzart Bet Superlige. Nikad ne reci nikad, ali sa 31 godinom prioritet je odlazak vani. Zvalo me je dosta ljudi, ništa konkretno. Voleo bih da iskoristim dobru sezonu, u kojoj smo bili šesti u prvenstvu. Bez obzira na činjenicu da nismo uspeli da izborimo Evropu, pokazali smo svima da se i u Pazaru igra dobar fudbal i da tu ima dosta kvalitetnih pojedinaca", priča Gavrić za Mozzart Sport.

Rođeni Šapčanin na obale Jošanice i Raške stigao je sredinom prošlog avgusta, poučen dobrim prethodnim iskustvom sa tadašnjim šefom struke Pazaraca Vladimirom Gaćinovićem u Radničkom iz Niša.

"Jedan razgovor sa Gaćinovićem bio je dovoljan da prelomim i oberučke prihvatim ponudu. Znao sam o kakvom treneru je reč, nijedne sekunde nisam sumnjao u njega. Imali smo niz od sedam pobeda, bili lideri pored jedne Crvene zvezde. Što se mog učinka tiče, malo me je omeo virus. Vratio sam se i odigrao plej-of, upisao asistenciju u remiju od 2:2 sa Crvenom zvezdom u Beogradu", premotava Gavrić.

Nekadašnji prvotimac Napretka, Crvene zvezde, Vojvodine, lučanske Mladosti, Mačve, niškog Radničkog, Kaspij Aktaua iz Kazahstana i grčkog Ksantija imao je i završne reči.

"Želim Novom Pazaru da se u predstojećoj sezoni popne makar za jednu stepenicu i plasira u neko od evropskih takmičenja. Grad i klub to zaslužuju. Fenomenalan posao tu su uradili Rasim Ljajić i generalni sekretar Fikret Međedović. Sve što smo se dogovorili maksimalno je ispoštovano", stavlja tačku na novopazarsko iskustvo Nenad Gavrić, osvajač titule prvaka Srbije sa crveno-belima u sezoni 2015/16.



tagovi

Mozzart Bet SuperligaNenad GavrićFK Novi Pazar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara