Nenad Krstičić završava karijeru

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.05.23. | 09:48

Pamtiće se njegov prvi mandat u Crvenoj zvezdi, Keln i preokret u Salcburgu

Čeka Crvenu zvezdu ozbiljna rekonstrukcija tokom leta, nastavak podmlađivanja tima, i izvesno je da u rosteru za Ligu šampiona neće biti Nenada Krstičića! Prema informacijama Mozzart Sporta iskusni vezista i bivši reprezentativac Srbije rešio je da završi karijeru i posvesti se porodičnom biznisu, tim pre što mu ističe ugovorna obaveza sa srpskim šampionom.

Iako je u drugom mandatu ostavio bled utisak pamtiće se da je Nenad Krstičić imao veliki uticaj na igru Crvene zvezde dok je ekipu predvodio Vladan Milojević i bez ikakve sumnje predstavljao jedan od najboljih ulaznih transfera sportskog direktora Mitra Mrkele. Od dana kada je zadužio crveno-beli dres, posle povrede Branka Jovičića, Krstičić se etablirao kao neizostavni deo veznog reda Crvene zvezde. Odlično je igrao u evropskim mečevima, pamtiće se ključna lopta u sudaru sa Kelnom, kada je inicirao asistenciju Rodića i pogodak Srnića. Odličan je bio i u dvomeču protiv Arsenala, a dobre partije je pružao i narednog leta kada je Crvena zvezda prvi put ušla u Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Navijači će ga sigurno pamtiti i po utakmici u Salcburgu. Pri vođstvu domaćina od 2:0, i u periodu totalne dominacije austrijskog tima, Krstičić je inicirao sukob sa Pogrančićem. Bio je to detalj koji je sve promenio, uvod u veliki povratak Crvene zvezde.

Zbog uticaja koji je imao na tim Vladana Milojevića nazvan je Profesorom veznog reda. Njegov odlazak u AEK ostavio je veliku rupu u srcu Zvezdinog tima, pa je na insistiranje Dejana Stankovića vraćen u Ljutice Bogdana leta 2021. godine. Mladi stručnjak je verovao da je tandem Sanogo-Krstičić dostojan Lige šampiona, ali bivši reprezentativac Srbije nije uspeo da se vrati na pređašnji nivo. Izgubio je na brzini i oštrini.

Uglavnom je igrao u mečevima Mozzart Bet Superlige, ove sezone minutaža mu je redukovana. Odigrao je samo četiri zvanične utakmice, poslednji put je bio na terenu 23. oktobra u pobedi nad niškim Radničkim (2:1).

Dva boravka na Marakani bila su dovoljna Nenadu Krstičiću da osvoji četiri šampionske titule i dva Kupa. Tu je i prvo proleće u Evropi posle 26 godina, učešće u Ligi šampiona, vrhunska partija protiv Liverpula, i opisana dešavanja u Salcburgu.

Pre Crvene zvezde Nenad Krstičić je imao vrlo živopisnu karijeru. Momak rođen u Beogradu 1990. godine se posle nekoliko dobrih sezona u dresu OFK Beograda preselio u Sampdoriju. Skupio je 101 meč u klubu iz Đenove, ta brojka bi bila značajno veća da mu u jednom trenutku nije dijagnostikovana akutna leukemija. Uspeo je Krstičić da pobedi opaku bolest i nastavi karijeru. Pored Sampdorije igrao je za Đenovu, dok je u Zvezdu došao iz španskog Alavesa.

Bio je standardni mladi reprezentativac naše zemlje, dok je za A selekciju odigrao četiri meča. Uglavnom u eri Siniše Mihajlovića.

Za Crvenu zvezdu je odigrao 111 mečeva, postigao osam golova i upisao pet asistencija. Verovatno će odigrati još jedan do kraja Mozzart Bet Superligi. Da ga navijači pozdrave još jednom. Zaslužio je zbog impresivnog prvog mandata.


tagovi

Nenad Krstičić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara