Foto: Reuters
Foto: Reuters

Neodlučni King odabrao Everton u minut do 12

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.02.21. | 02:00

U poslednjem trenutku na Gudison stigla zamena za Dženka Tosuna

Lomio je glavu u foto-finišu prelaznog roka Džošua King, vagao između dva tasa na čijim su suprotnim stranama bili Fulam i Everton i na kraju presekao u korist ekipe sa Gudisona. Svaki racionalan pojedinac bi se zapitao zašto bi se iko dvoumio između kandidata za ispadanje i pretendenta na Evropu, ali je Norvežanin imao svoje razloge.

Za početak Karamele su se tokom dana samo raspitivale i Fulam je bio taj koji je prvi napravio konkretan potez iznevši ponudu pred čelnike Bornmuta i agente Kinga. Na stolu je bio ugovor na tri i po godine sa momentalnim raskidom saradnje ukoliko se Kotidžersi presele u niži rang na kraju sezone. A zatim je Everton odlučio da konkretizuje stvari i ponudio kratkoročnu saradnju do završetka sezone.

Izabrane vesti

Druga tačka dvoumljenja, prema pisanju BBC-a bila je vrlo ozbiljna. Naime, selektoru Norveške Staleu Solbakenu je izuzetno bitno da njegovi reprezentatici igraju standardno. Nema sumnje da je provejavao strah da će biti samo podrška Rišarlisonu i Dominik Kalvert-Luinu, a ne standardni član prve postave, samim tim i od gubitka startne postave u državnom timu. Međutim, uspeo je da ga prebrodi i odlučio se na saradnju sa Karlom Anćelotijem.

Kakva se samo uzročno-poslednična veza ili domino efekat stvorio u trouglu Fulam - Bornmut - Everton. Kako londonski tim nije potpisao Kinga, iz Bordoa je na pozajmicu do kraja sezone sa pravom otkupa stigao 22-godišnji napadač Džoš Maja. Nigerijac je popunio prazninu nastalu odlaskom Abubakara Kamare u Dižon, takođe na pozajmicu. A upražnjeno Kingovo mesto u Bornumutu, pazite sad, zauzeo je Sautemptonov Šejn Long, ali samo zato što su Sveci u minut do 12 uspeli da izdejstvuju pozajmicu Takumija Minamina.

Everton je u smiraj prelaznog roka obelodanio i da su klub napustila tri igrača: Džondžo Keni je otišao na pozajmicu u Seltik do kraja sezone, Beni Baninžim će igrati u Derbiju do narednog leta, dok će Preston u nastavku Čempionšipa biti jači za Entonija Gordona.



tagovi

Džošua King

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara