Navijači Galatasaraja (©Reuters)
Navijači Galatasaraja (©Reuters)

Neosvojiva tvrđava Galatasaraja u Istanbulu – 16 od 16 u Turskoj

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.02.24. | 11:30

Lavovi dočekuju danas (18.45) gradskog rivala Karagumruk u četvrtfinalu kupa

Fener se spotakao u Ankari, dok su Bešiktaš i Trabzon iskoristili prednost domaćeg terena i plasirali se u polufinale Kupa Turske. Galatasaraj danas (18.45) ima šansu da ostane u borbi za trofej. Rival je gradski rival, italijanska kolonija u Istanbulu, Karagumruk.

U proteklom šampionatu na kormilu ovog tima sedeo je veliki Andrea Pirlo, a sada je na klupi čuveni Gruzin Šota Arveladze, kome je ovo četvrti klub u Turskoj koji vodi kao trener. I dalje se ovaj tim oslanja na Italijane. Ima ih čak šestorica, a to su Berlotači, Biraski, Sirigu, Paoleti, Lasanja i Čečerini.

Izabrane vesti

Galata je lider u šampionatu Turske sa dva boda više od gradskog rivala Fenerbahčea i ovaj meč ulazi kao favorit. Za vikend, Lavove čeka veliki gradski rival, sa sve boljim Bešiktašem, pa će verovatno trener Okan Buruk da promeša karte.

18.45: (1,32) Galatasaraj (5,60) Karagumruk (8,50)

Hakim Ziješ, Serž Orije i Tangi Endombele su roviti u timu Galatasaraja, pa su neizvesni za ovaj meč. Nisi igrali za vikend kada je pobeđena Antalija sa 2:1. Karagumruk brine oko opstanka u turskoj eliti, ima samo bod više od Gazijantepa i Konje koji su u opasnoj zoni.

U prvom deu šampionata, Galatasaraj je dobio današnjeg rivala sa 1:0 golom turskog repezentativca Kerema Akturkoglua u finišu prvog poluvremena. Prošle sezone je Karagumruk iznenadio gradskog rivala na njegovom stadionu, bilo je 3:3 u šampionatu Turske.

Galatasaraj je ove sezone u prvenstvu dobio svih 14 mečeva na svom terenu, a slavio je i dva puta pred svojim navijačima u Kupu Turske.

KUP TURSKE - ČETVRTFINALE (JEDAN MEČ)

Utorak

Ankaragudžu - Fenerbahče 3:0 (2:0)

/Morutan 10, Čacivanis 33, Rodriges 87/

Sreda

Trabzon – Bašakšehir 1:0 (0:0)

/Višća 57/

Bešiktaš – Konja 2:0 (1:0)

/Udžan 32, Tosun 58/

Četvrtak

18.45: (1,32) Galatasaraj (5,60) Karagumruk (8,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup TurskeGalatasarajKaragumruk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara