Glacel u duelu (©Reuters)
Glacel u duelu (©Reuters)

Nepopravljivi su: Hamburgeru preti nova havarija, ponovo mu izmiče Bundesliga (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.04.23. | 16:41

Sve je dalje od direktne promocije, ali baraž bi trebalo da je siguran…

Majstor je Hamburger da od gotovog napravi veresiju. Preti mu nova havarija!

Godinama unazad bezuspešno pokušava da se vrati u Bundesligu, da pobude deo tamo gde pripada. Ponovo mu izmiče povratak u elitu i za to je sam kriv. Ni na šestom gostovanju zaredom nije trijumfovao, postale su mu utakmice van dobro poznatog okruženja rak-rana, a okoristio se Magdeburg – 3:2 (1:1).

Izabrane vesti

Hamburger je bio neprikosnoven u prvom delu sezone, pa i u prvom mesecima ove godine. Nije ga poremetila ni doping afera i skandal u čijem je centru hrvatski štoper Mario Vušković. Sve je bilo idilično negde do početka marta, a onda kao i prethodnih sezona u Cvajti – totalni raspad.

Velikan nemačkog fudbala ostvario je samo dve pobede, nijednom nije dobio van Hamburga i sve je dalje od direktne promocije. Drastičan pad forme nekadašnjeg prvaka Evrope iskoristili su Hajdenhajm i Darmštat, krče put ka Bundesligi, a Haburgeru će, sva je prilika, ostati mrvice.

Baraž bi trebalo da je siguran, ima šest bodova više u odnosu na Paderborn i Sankt Pauli, ali kako igra…

Napad nije upitan, redovno ofanzivci isporuče golove. U prilog tome ide i što Hamburger ima drugi napad lige. Tako je bilo i na gostovanju Magdeburgu, ali su defanzibvci opet imali “žute minute”. Ispadali su kao iz voza, dopuštali da ih vozaju protivnički igrači, a da sve bude crnje Magdeburg je bluiže zoni ispadanja, nego borbi za ulazak u Bundesligu.

Moric Kvarteng je načeo Hamburger, kompletan posao odradio je Bel Bel, a vezista Mardeburga poturio nogu i drugo kolo zaredom upisao se među strelce. Gol pogledajte OVDE. Uzvratili su gosti preko Sonija Kitela, poništen im je i gol na startu utakmice zbog ofsajda, a onda je golman Fernandes pogledom ispratio šut Barisa Atika. Gol pogledajte OVDE.

Bio je to početak kraja nadanjima Hamburgera do trijumfa i hvatanja priključka za direktnu promociju. Čeka je namestio gol Atiku, a u završnici je još jedanput pokazao zašto spada među najbolje što Magdeburg ima. Odložio je loptu do Tacuje Ita, odvukao jednog čuvara i otvorio mu prostor – Japanac je maestralnim udarcem nokautirao nemačkog giganta. Gol pogledajte OVDE.

Ludovit Rejs je u dubokoj nadoknadi raspalio i ublažio poraz. Soloprodorom završio je akciju, pomalo I iz očaja. No, u konačnom zbiru ništa to nije promenilo za Hamburger. Opet je zakazao. Gol pogledajte OVDE.

CVAJTA - 30. KOLO:

Subota

Kajzerslautern - Hanza Roštok 0:1 (0:1)

/Proger 42/

Magdeburg - Hamburger 3:2 (1:1)

/Kvarteng 32, Atik 74, Ito 86 - Kitel 42, Rejs 90+4/

Sankt Pauli - Arminija Bilefeld 2:1 (0:0)

/Hartel 52, Dašner 69 - Konsbruh 73/

20.30: (2.70) Hanover (3.10) Nirnberg (2.75)



tagovi

CvajtaHamburger

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara